• Alles
 • (7)
  Theater
 • (6)
  Muziek
 • (3)
  Tentoonstelling
 • (7)
  Evenement
 • (10)
  Cursussen

Lezing in Cultureel Podium Bornse Synagoge

donderdag 25 november 20:00 t/m 22:00 uur

Agendabericht:

Lezing ‘Industriële revolutie in kleding en textiel 1890-1914, Belle Epoque in Cultureel Podium Bornse Synagoge. Spreker Annet Rijswijk

Entree 10 euro

Website:

Lezing ‘Industriële revolutie in kleding en textiel 1890-1914, Belle Epoque.

Lezing in het kader van het Textiel Festival Twente 2021

donderdag 25 november 20.00 uur

Cultureel Podium Bornse Synagoge

Entree: 10 euro

www.bornsesynagoge.nl

De Belle Epoque (1890-1914) is een gouden tijdperk voor de snel rijk geworden industriëlen. Als gevolg van de economische groei en de opkomende industrie ontstaat een heldere scheiding tussen werk en vrije tijd. De eerste sociale tegenbewegingen ontstaan, waaronder de vrouwenbewegingen.

De opkomst van de industrie heeft in de textiel en kleding een revolutie teweeggebracht bv. de haute couture en de naaimachine. De wens tot verandering werd versneld door de verspreiding van informatie over mode en de komst van modebladen. Een betere productie en distributie van kleding droegen bij tot een grotere consumptie.

De gevolgen van de ontwikkelende textielindustrie waren ook voelbaar in Twente bij de fabrieken van Stork, Spanjaard, van Heek en Ten Cate.

Annet Rijswijk, kostuumontwerper en oud-docent mode en kunstgeschiedenis, vertelt met beelden over de ontwikkelende internationale en sociale relaties gerelateerd aan de bloeiende textielindustrie in Twente.
deel deze activiteit

Locatie

Cultureel Podium Bornse Synagoge
Borne
Ennekerdijk 17
7622ED


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.