Afbeelding
Foto:

De conservator vertelt weer!

dinsdag 16 april 2024 10:30

Op dinsdag 16 april 2024 om 10.30 uur geeft Wilma Witteman, conservator in Museum Bussemakerhuis een digitale presentatie bij de tentoonstelling GEISHA, tradities, rituelen en zijde.

BORNE - De tentoonstelling werpt licht op de ware aard van de Geisha als hoogopgeleide kunstenares en entertainster, waarbij de rijke geschiedenis van deze geëmancipeerde vrouwen wordt verkend. Van Kikuya, de eerste vrouwelijke geisha in de 18e eeuw, tot de hedendaagse Geisha’s en Maiko’s, de tentoonstelling verkent hun onafhankelijkheid en de betekenis achter hun kostbare kledij en accessoires.

Aan de hand van een PowerPoint presentatie neemt zij je mee in de fascinerende wereld van deze iconische vrouwen. Tot slot wandelt u samen met haar door de tentoonstelling en is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Kosten zijn € 14,90 – inclusief entreebewijs, presentatie, rondwandeling met de conservator en koffie / thee. Aanmelden kan via de agenda op www.museumbussemakerhuis.nl