Afbeelding
Foto:

Open clubavond Videoclub

woensdag 3 april 2024 20:00

BORNE - Op woensdag 3 april komt het clublid Lieuwe Greidanus met zijn korte speelfilm Hûnefretten naar de Videoclub Borne. De titel is afkomstig uit een traditie uit het verleden van Friesland, waarbij kinderen die hun avondmaal niet wilden opeten, ‘gestraft’ werden door de maaltijd te overgieten met yoghurt of gortepap. Zo’n overgoten bord eten werd Hûnefretten genoemd.

Op deze open clubavond in de Fontein, aanvang 20.00 uur, zal de initiatiefnemer Lieuwe vertellen over hoe het idee ontstaan is en hoe de film tot stand is gekomen. Ook zal één van de video-editors, Ruud Calis uitleg geven over de wat speciale montage van de film.

De avond staat ook open voor niet-leden en is een mooie gelegenheid om kennis te maken met de videoclub. De toegang (voor niet-clubleden) is 5 euro, Aanmelden: lau@hopmans.demon.nl (voorzitter Videoclub Borne, tel. 06-23408748).