Afbeelding
Foto: Shutterstock

Vakantiefilms maken met je smartphone

Algemeen

De meeste van ons hebben geleerd dat de camera op statief gezet moet worden om maar een mooi rustig beeld te krijgen. Niet uit de hand filmen dus (tenzij je daar een specifieke filmische reden voor hebt)! Maar juist de nieuwe generatie filmers doen alles behalve dat. Zij gaan juist wèl bewegen met de camera en de opnames worden ineens veel ‘dynamischer’. De moderne technieken zorgen er immers wel voor dat het beeld mooi en gelijkmatig verloopt.

Op woensdag 23 november de derde avond van de cyclus “Dynamisch filmen” ditmaal over Smartphones. Ons clublid Jan besloot circa één jaar geleden om voor zijn vakantiefilms zijn videocamera te vervangen door een iPhone. Uiteraard veel gemakkelijker mee te nemen, je hebt hem eigenlijk vanzelf al altijd bij je! Maar hoe maak je daar dan net zo perfecte opnamen mee? Jan heeft het allemaal uitgezocht en gaat op deze avond in op de juiste instellingen, de juiste accessoires en de bediening: de belichting, het scherpstellen, de juiste kleurbalans en de stabilisatie. Voor het laatste gebruikt Jan een gimbal. Als je fotografeert zorgt deze stabilizer ervoor dat je camerabeeld altijd mooi recht is en bij het filmen dat je een rustig stabiel beeld hebt. Ook bij het (tijdens het filmen) lopen met de smartphone!

In plaats van ‘pannen’ krijgen we nu een ‘rider’, i.p.v. een ’tilt’ krijgen we een ‘lift’ en in plaats van inzoomen gaan we lopen. Hierdoor verandert continue het met de camera opgenomen perspectief en raken we als kijker ineens veel meer betrokken: het is alsof we (als kijker) zelf midden in de scène zitten! De nieuwe generatie filmers doen dit ‘dynamisch’ filmen met een action cam, een smartphone, een gimbal of met een drone.

Het wordt een heel interessante avond met veel voorbeelden, demo’s en instructiefilms.

Praktisch info

De aanvang van deze avond is 19:00 uur (inloop vanaf 18:45 uur, einde circa 22:00 uur). De toegang is 5 euro, de locatie is De Fontein, Twijnerstraat 6 in Borne (rechts om de kerk heenlopen voor de ingang). Aanmelden voor deze avond kan d.m.v. een mail naar lau@hopmans.demon.nl (voorzitter Videoclub Borne, tel. 06-23408748).

De Videoclub Borne

De Videoclub Borne bestaat sinds mei 2001, kent circa 50 leden en is zeker niet alleen voor senioren. De vereniging is een van de grootste en meest actieve videoclubs van Nederland waar naast kennis opdoen ook plaats is voor gezelligheid en een ontspannen sfeer! Zo kregen we vorig jaar de landelijke Hogenbijl prijs vanwege onze flexibiliteit en inventiviteit tijdens de corona tijd. Naast het monteren van films worden vaak bekende gastsprekers uitgenodigd die veel ervaring hebben met specifieke onderdelen, bijvoorbeeld drones, gimbals of action cams. Regelmatig worden er buitenopnamen gemaakt en worden er excursies georganiseerd. Zie onze website www.videoclubborne.nl voor meer details en ons facebook kanaal (“videoclubborne”) voor de actuele activiteiten.

Uiteraard willen we onze fysieke bijeenkomsten nog steeds (zo goed mogelijk) corona-proof doen! Dus blijft nog even gelden: fysiek de clubavonden bezoeken alleen als je minimaal 2 weken geleden volledig bent gevaccineerd én nu geen verdenking (of diagnose) van longontsteking of corona infectie hebt én de afgelopen 10 dagen niet in contact bent geweest met iemand die besmet is met (of verdacht is van) corona én je (de afgelopen 24 uur) geen corona symptomen hebt gehad. (koorts, hoesten, loopneus, keelpijn, kortademigheid).

Afbeelding
Column Irene Pigge: veel zure smoeltjes op het station deze week 44 minuten geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Paters met idealen 44 minuten geleden
Afbeelding
An Exclusive Acoustic Night: 10cc, The Hollies en The Sweet originals 1 uur geleden
Afbeelding
Juridisch Spreekuur 30 nov., 12:42
Afbeelding
Bijzondere korpsavond brandweer 29 nov., 09:38
Afbeelding
Borns Blauw dichtwedstrijd 28 nov., 15:40
Afbeelding
Column Irene Pigge: Sintstress met de surprises en cadeautjes 28 nov., 14:38
Afbeelding
Samen Kerken: Met de Liefde als midden… 28 nov., 13:25