Het zal weer gezellig worden in Borne.
Het zal weer gezellig worden in Borne.

IJsbaan, Wensboom Kerst in Oud-Borne

Algemeen

Op 10 december om 14.00 uur begint het spektakel met de opening van de ijsbaan met een optreden van de Nederlandse meidengroep Unity gevolgd door een meet en greet met de groep. Unity won in 2020 het Junior Songfestival. De ijsbaan blijft tot 31 december geopend. Om 16.00 uur komt de kerstman op de ijsbaan, de scholen mogen komen schaatsen en de Lions doen weer aan curling.

BORNE - Om 16.30 is de opening van de wensboom. De wensboom is een initiatief van de Rabobank Centraal Twente, Whish3 en een aantal maatschappelijke partners.  Inwoners van Borne, Hertme en Zeneren kunnen een wens in de box deponeren. Er zijn 12 Special Olympic medaillewinnaars die vol trots aanwezig zijn en mogen helpen bij de opening van de wensboom. Medewerkers van De Ster in Oud-Borne hebben de versieringen gemaakt voor de wensboom.

Op dezelfde tijd start er een fakkeltocht vanaf de Stefanshof, door de Grotestraat, langs de ijsbaan naar de wensboom waar ze met z’n allen omheen zullen gaan staan en de wensboom wordt geopend. Karin Freriksen van Wish3: “Dennis Wilt drukt samen met wethouder Martin Velten en de medaillewinnaars op een grote rode knop om de lichten in de boom te ontsteken. De eerste wensen kunnen dan in de wensbox worden gegooid.” “”Ondanks corona hebben we toch best wat wensen kunnen vervullen. een mooi voorbeeld is het G-team van de hockeyclub waar twee trainers korte tijd achter elkaar zijn overleden. Om het team te helpen het te verwerken hebben we een herinneringsbankje geplaatst en samen met de familie, teamleden etc. onthuld.”

De fakkeloptocht wordt daarna voortgezet naar de Pellenhof. Hier worden alle fakkels in de grond gezet en wordt Kerstmis in Oud Borne geopend met een grote lichtshow, verzorgt door Rogier Tuinte uit Hengevelde, op de Oude Kerk. Een enorm spektakel met laser, licht en muziek. “Om 16.00 uur is Kerst in Oud-Borne dan eigenlijk al gestart met een kerstmarkt waarvoor ontzettend veel belangstelling is om een kraam te huren,” zo laat Annemarie Haak weten. “Het parcours staat helemaal vol. Er is een looproute gemaakt vanaf de Marktstraat.”

De Oude Kerkstraat is ‘theaterstraat’ met twee podia met van 16.00 uur tot 21.00 uur een constant programma met o.a. toneel van de theatergroep ‘Buitengewoon’ uit Oldenzaal, de theatergroep Barst brengt liedjes ten gehore, nog enkele kleine toneel groepen en twee dansgroepen.Een constant programma dat doorloopt tot 21.00 uur. Verder heel veel koren en muziekgezelschappen. De Koppelsbrink wordt een soort ‘eetplein’ met stroopwafels barbecue enz. Er komt een bierstand met zelfgebrouwen bier. Verder kun je het parcours vervolgen langs de vele kramen met van alles en nog wat.  

“Het heeft bloed, zweet en tranen gekost om het budget dat nodig is voor een dergelijke organisatie bij elkaar te krijgen. Je praat toch al gauw over 18.000 euro. Door donaties en het aanschrijven van verschillende fondsen hebben we dat bedrag voor dit jaar bij elkaar kunnen krijgen. Een hels karwei. Om die reden wordt Kerst in Oud-Borne dan ook maar eens per twee jaar gehouden,” aldus Annemarie, voorzitter van de Stichting Kerstmis in Oud-Borne.

Dagindeling 10 december:

14u: Opening ijsbaan mmv Unity
16u: Kerstman bezoekt de ijsbaan. Start kerstmarkt in Oud Borne, optredens in de Theaterstraat (Oude Kerkstraat) en optredens van koren en orkesten, die op het parcours staan. Er is een flyer met plattegrond.
16.30u: Start Fakkeloptocht vanaf de Stefans Hof
16.30u: Opening wensboom op het Dorsetplein.
17.u Start lichtshow

Een sfeervolle aankleding hoort er uiteraard bij.
!
Afbeelding
Lions zamelen weer waardepunten in voor de Voedselbank 1 dec, 11:29
Afbeelding
Jongerenkoor ConBrio presenteert Kerstconcert 30 nov, 14:26
Afbeelding
Aangepaste trap voor 3-jarige Lotte 30 nov, 14:15
Afbeelding
Met je buurt bomen planten 30 nov, 13:24
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Hersenstichting 30 nov, 13:22
Afbeelding
Samen Kerken: Leer ons de liefde voor de vrede 30 nov, 13:18
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 30 nov, 11:13
Afbeelding
NIVON-presentatie en volkskerstzang in Hengelo 30 nov, 11:12