Afbeelding

Terugblik op sport afgelopen weekend

Algemeen

Jos Moorman mist damwinst

BORNE - In de praktijk ligt het soms dicht bij mekaar. De sterkere spelers winnen niet zomaar van wat lager geklasseerde tegenstanders. In het eindspel kon Dexter Oude Egberink nog remise maken tegen Gerard Santen, maar dat werd niet gezien. Ook Freddy Olthof speelde verdienstelijk tegen Jan Koerselman. In het eindspel kon Freddy remise forceren maar ook dat was niet eenvoudig en werd dus ook niet gezien. Arie Hanegraaf ziet een reddende ruil over het hoofd en leed schijf- en partij verlies tegen Willem Buschers. Ook Peter van Esch kon een solide ruil nemen maar koos voor een interessante optie en verloor van Gerrit Bosch. Een damblindheidje kostte Michiel Hagreis de kop tegen Nico Rosink. Hij speelde op een plakker die niet opging en moest een schijf inleveren en verloor de partij. Henk de Lange verloor de controle over het centrum en ontsnapte aan een nederlaag tegen Jos Moorman. Loes Grooters speelde tegen kampioen Yuen Wong en ze hield het langer vol dan de meesten. Een ingenieuze verdediging werd echter niet meer door haar gevonden en Yuen won alsnog.

Op de zaterdag was er een team wedstrijd. Het Noorden 2 staat laag op de ranglijst, maar toch ging het Bornse team met 9-7 onderuit tegen de noorderlingen. De nederlaag van Anton Jurg was onverwacht. Hij verloor in het eindspel. Matthijs van Hofwegen won zijn partij, maar ook Gerald Krol verloor, hij vergaloppeerde zich in het eindspel. Gertjan Kolsté speelde een prachtige centrum partij, maar miste de winst. De overige partijen werden allemaal remise. En zo moet Borne voorlopig genoegen nemen met een uiterst bescheiden plek op de ranglijst.

Uitslagen onderlinge:

D. Oude Egberink- G. Santen 0-2

P.van Esch- G.Bosch 0-2

W.Buschers- A.Hanegraaf 2-0

J.Koerselman- F.Olthof 2-0

M. Hagreis- N. Rosink 0-2

H. de Lange- J.Moorman 1-1

L.Grooters- Y.Wong 0-2

NEO wint van Germanicus

Op een winderig en regenachtig Wooldrik heeft NEO ook zijn vierde thuisduel in winst weten om te zetten. Germanicus uit Coevorden met verdiend verslagen met 3-1. In het eerste half uur was NEO dusdanig dominant dat de bezoekers blij mochten zijn dat het toen slechts 2-0 stond. Germanicus wist zich totaal geen raad met de vlotte combinaties en lopende mensen in het team waarin Mauro Lohuis en Thijs Terhalle wegens blessures niet beschikbaar waren, maar Ron Spoler uiteindelijk wel in de startformatie kon worden opgeschreven Leco Zeevalkink stond op doel. NEO staat dan wel op plek 4, maar heeft de minste verliespunten. 

Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 4 uur geleden
Afbeelding
Goed omgaan met leuke media 5 uur geleden
Verschillende lokalen waren keurig ingericht met de meest uiteenlopende artikelen.
De deur gaat nu echt op slot bij de Jan Ligthartschool 27 mrt, 13:40
Afbeelding
Mooie tweede plaats voor het Bornse dam-team 27 mrt, 13:01
De groep genoot volop van de gezellige middag.
High tea voor de hulptroepen van Grethe 27 mrt, 11:39
Roeien is een gezellige, uitdagende sport. Kom ook eens langs voor een kennismaking op de open dag van Tubantia.
De Roeivereniging Tubantia gooit haar deuren weer open! 26 mrt, 15:37
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 26 mrt, 14:36
Afbeelding
Palmpasenoptocht: mooie traditie! 26 mrt, 13:55