Afbeelding
Foto: Shutterstock

Toilet nog lastig te vinden hier

Algemeen

BORNE - De Toiletalliantie maakte eind vorige week de jaarlijkse ranglijst bekend van meest en minst toiletvriendelijke gemeenten van Overijssel. Helaas komt Borne er bekaaid vanaf in de ranglijst.

De Toiletalliantie is een samenwerkingsverband van zo’n 30 maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor meer openbare en opengestelde toiletten. Het initiatief hiervan kwam van de Maag Lever Darmstichting. Er zijn namelijk veel mensen in Nederland die sterk afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van openbare toiletten. Denk bijvoorbeeld aan mensen met de ziekte van Crohn of stomadragers. Er zijn in totaal zo’n 3,5 miljoen mensen met buik- en blaasklachten. Voor deze groepen werd ook de HogeNood-app opgezet, waarin ruim 8.000 openbare toiletten vindbaar zijn.

Borne scoort helaas slecht in de Overijsselse ranglijst; op plaats 22. Dit is iets boven Hof van Twente, Staphorst en Twenterand als hekkensluiter. De best presterende gemeenten zijn Losser, Zwolle en Oldenzaal. Men keek onder meer naar het aantal inwoners per toilet, toegankelijkheid, de spreiding over de gemeente, het aantal openbare toiletten ten opzichte van opengestelde en het beleid van de gemeente.

Afbeelding
Maak je outfit iets spannender met Geisha 3 feb, 11:41
Afbeelding
Vereniging Theresia 2 feb, 16:38
Afbeelding
Inloopavond bij schaakvereniging 2 feb, 10:32
Afbeelding
FC Twente en Feyenoord delen de punten met 1-1 2 feb, 09:34
Afbeelding
Fraaie gift Bussemakerhuis 1 feb, 16:36
Afbeelding
Samen Kerken: Zonnelied 1 feb, 15:28
Afbeelding
Terugblik sport 1 feb, 14:23
Afbeelding
“We weten vaak niet wat we eten" 1 feb, 13:27