Na de sleuteloverdracht door de medewerkers van het Ruillokaal aan Aveleijn gaat de winkel verder onder de naam Ruilwinkel.
Na de sleuteloverdracht door de medewerkers van het Ruillokaal aan Aveleijn gaat de winkel verder onder de naam Ruilwinkel.

Cliënten Aveleijn aan de slag in Ruilwinkel Almelo

Algemeen

Ongeveer vijf jaar geleden startte ’s Heeren Loo met het Ruillokaal in de oude Hagedoornschool in Almelo. Een plek waar iedereen terecht kan om speelgoed en kinderkleding te ruilen. Het Ruillokaal wordt gerund door mensen met een licht verstandelijke beperking. Vanaf eind november neemt Aveleijn het stokje over van ‘s Heeren Loo en gaat het Ruillokaal verder onder de naam Ruilwinkel. 

ALMELO - In een feestelijke sfeer en in aanwezigheid van een groot aantal klanten overhandigden medewerkers van het Ruillokaal op dinsdag 22 november op symbolische wijze de sleutel van het Ruillokaal aan Aveleijn. “We zijn er trots op dat we dit mooie initiatief voort kunnen zetten en dat we op deze manier in allerlei opzichten een bijdrage kunnen leveren aan een leven vol betekenis voor onze cliënten maar ook voor anderen in onze samenleving”, aldus Monique Tuink, manager Aveleijn. 

Het werken in de Ruilwinkel en elkaar ontmoeten draagt bij aan een betekenisvolle dag voor cliënten. Ze staan midden in de samenleving en vinden in de Ruilwinkel een prettige werkomgeving waarin ze veel mensen kunnen ontmoeten en van betekenis kunnen zijn.

Daarnaast draagt dit initiatief bij aan een circulaire economie waarin er minder nieuwe grondstoffen worden aangeboord en met de mogelijkheid om bij de Ruilwinkel spullen te kunnen ruilen helpt de Ruilwinkel ook mensen die minder geld te besteden hebben.

De Ruilwinkel is gevestigd aan de Wilgenstraat 11 in Almelo en is op maandag, dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur geopend. Naast de Ruilwinkel zijn in de school ook andere bedrijfjes gevestigd. De activiteiten in de oude Hagedoornschool variëren van het organiseren van een kindermiddag tot het onderhouden van de tuin.

Afbeelding
Vrijwilligers gezocht voor Mooi Weer Festival 8 minuten geleden
Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 22 uur geleden
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen gisteren
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36
Nestor Jurrie Haak bewaakte de rust binnen het kampioensteam “Klos2”.
De Klos 2 Kampioen viert kampioenschap biljarten 16 apr, 14:11