Finn en Lotte Kats.
Finn en Lotte Kats.

Aangepaste trap voor 3-jarige Lotte

Algemeen

Wij hopen dat Lotte kan opgroeien tot een vrolijk en zelfstandig meisje en nog lang bij ons kan blijven wonen

BORNE - Deze wens lijkt zo vanzelfsprekend voor veel ouders. Maar niet voor Marloes en Martin Kats, de ouders van Lotte. Hun 3-jarige dochter heeft een visuele beperking. Ze heeft albinisme en nystagmus dat er toe lijdt dat ze maar een zicht heeft van 15%. Om Lotte veilig en comfortabel thuis te laten wonen moest hun huis worden aangepast. Inmiddels zijn er in Borne al mooie initiatieven geweest om deze familie te helpen. Ook in de wensboom van Borne hingen wensen om Lotte te helpen. Nu kan ook de trap van het wensenlijstje af. De trap is gerealiseerd door de belangeloze inzet van Oude Luttikhuis Interieur en Bouwonderneming Oude Wolbers.

Lotte kan nu zelfstandig traplopen

“We hebben maanden bij mijn ouders moeten wonen” vertelt Marloes. “Onze woning was onveilig voor Lotte. Het was of te donker of te weinig contrast in kleuren waardoor ze overal tegenaan liep. Ze kon gewoon niet meer functioneren in haar eigen huis waardoor ze veel bij haar opa en oma was en wij als gezin niet altijd bij elkaar konden zijn. Wat zijn wij dankbaar voor alle initiatieven die ons hebben geholpen om ons huis aan te passen. Zo ook vanuit de wensboom Borne. Oude Luttikhuis heeft onze trap prachtig bekleed met contrasterende kleuren en Oude Wolbers heeft gezorgd voor 2 trapleuningen, waarvan 1 op de hoogte van Lotte. Zo kan zij ook zelfstandig naar boven en beneden lopen. We kunnen nu eindelijk veilig en samen genieten als gezin samen met haar broertje Finn!”

Belangeloze inzet Bornse ondernemers

Bas Oude Luttikhuis is blij dat hij deze familie heeft kunnen helpen: “Ik ben zelf vader en het laatste wat je wilt is dat je dochter noodgedwongen ergens anders moet wonen en dat je als gezin niet bij elkaar kan zijn. Ook Bart Oude Wolbers aarzelde geen moment om hulp te bieden: “We zijn blij dat we iets konden betekenen voor dit gezin.”

Onder het motto Samen bereiken we meer dan alleen!’ hebben organisaties in Borne de handen ineengeslagen. Samen met Rabobank Centraal Twente, BBO, Visit Borne, De Ster en WISH3 worden hartverwarmende wensen vervuld uit de wensboom die in december Borne siert

Afbeelding
Maak je outfit iets spannender met Geisha 3 feb, 11:41
Afbeelding
Vereniging Theresia 2 feb, 16:38
Afbeelding
Inloopavond bij schaakvereniging 2 feb, 10:32
Afbeelding
FC Twente en Feyenoord delen de punten met 1-1 2 feb, 09:34
Afbeelding
Fraaie gift Bussemakerhuis 1 feb, 16:36
Afbeelding
Samen Kerken: Zonnelied 1 feb, 15:28
Afbeelding
Terugblik sport 1 feb, 14:23
Afbeelding
“We weten vaak niet wat we eten" 1 feb, 13:27