Afbeelding

Met je buurt bomen planten

Algemeen

De Provincie Overijssel heeft eerder dit jaar de subsidieregeling ‘Kleinschalige aanplant van bomen’ geopend. Hiermee kunnen buren, vrienden of collega’s zelf de omgeving vergroenen door bomen te planten in de straat, openbare tuinen of andere plekken.

BORNE - Bomenplanters kunnen hier tot 3 januari 2023 nog gebruik van maken. De regeling werd opgezet in samenwerking met Natuur en Milieu Overijssel en Landschap Overijssel om zo de financiële drempel weg te nemen. De regeling is speciaal voor groene- buurtinitiatieven, buurtschappen, verenigingen die een eigen terrein beheren, zorginstellingen met een (semi-) openbare tuin en (gemeentelijke) adoptietuinen waar (fruit-) bomen geplant mogen worden. Oftewel: voor iedereen die samen met buren, vrienden of collega’s de omgeving wil vergroenen met bomen. De subsidie bedraagt maximaal €300,-. Kijk voor meer informatie op: www.groenbezig.nl/kleinschalige-boomaanplant. Wacht niet te lang, bomen plant je het beste zo vroeg mogelijk in de winter.

Afbeelding
Living Statues voor Sri Lanka 6 uur geleden
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht voor Mooi Weer Festival 7 uur geleden
Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 18 apr, 14:21
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 18 apr, 12:20
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36