Afbeelding

Column Irene Pigge: Petweer!

Algemeen

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Het is petweer in Nederland en dus regent het niet alleen pijpenstelen, maar ook sein- en wisselstoringen.

Nu is dat voor mij op zich niet persé vervelend, want het levert wel klandizie op. Mensen die onverwacht gestrand zijn op een saai station bij bar slecht weer, zijn wel blij dat er een koffiebar is waar ze zich kunnen troosten met een bakkie. Of waar ze raad kunnen vragen wat nu het beste te doen, zoals een man op leeftijd vorige week deed.

Hij besloot van de nood een deugd te maken door zichzelf te trakteren op een kop koffie tijdens het wachten op de bus die zou worden ingezet door de spoorwegen. Hij vond gelukkig nog een plekje waar hij kon zitten. Dat geluk had hij helaas niet toen de bus arriveerde die hem naar zijn volgende bestemming moest brengen. Er was helaas veel minder plek in een bus dan in de trein; ze hingen er met armen en benen uit. Met geen mogelijkheid kon de oude heer naar binnen.

Niemand die even op het idee kwam om uit respect zijn of haar plaats af te staan. Of misschien kwamen ze wel op het idee, maar hadden ze er gewoon geen zin in. Wel zwaaiden ze nog naar de man met z’n allen. Dat was dan wel weer vriendelijk. Of gewoon een stevig hiaat in de opvoeding. Niet alleen het weer is bar en boos.

Afbeelding
Maak je outfit iets spannender met Geisha 3 feb, 11:41
Afbeelding
Vereniging Theresia 2 feb, 16:38
Afbeelding
Inloopavond bij schaakvereniging 2 feb, 10:32
Afbeelding
FC Twente en Feyenoord delen de punten met 1-1 2 feb, 09:34
Afbeelding
Fraaie gift Bussemakerhuis 1 feb, 16:36
Afbeelding
Samen Kerken: Zonnelied 1 feb, 15:28
Afbeelding
Terugblik sport 1 feb, 14:23
Afbeelding
“We weten vaak niet wat we eten" 1 feb, 13:27