Afbeelding

Column Irene Pigge: Petweer!

Algemeen

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Het is petweer in Nederland en dus regent het niet alleen pijpenstelen, maar ook sein- en wisselstoringen.

Nu is dat voor mij op zich niet persé vervelend, want het levert wel klandizie op. Mensen die onverwacht gestrand zijn op een saai station bij bar slecht weer, zijn wel blij dat er een koffiebar is waar ze zich kunnen troosten met een bakkie. Of waar ze raad kunnen vragen wat nu het beste te doen, zoals een man op leeftijd vorige week deed.

Hij besloot van de nood een deugd te maken door zichzelf te trakteren op een kop koffie tijdens het wachten op de bus die zou worden ingezet door de spoorwegen. Hij vond gelukkig nog een plekje waar hij kon zitten. Dat geluk had hij helaas niet toen de bus arriveerde die hem naar zijn volgende bestemming moest brengen. Er was helaas veel minder plek in een bus dan in de trein; ze hingen er met armen en benen uit. Met geen mogelijkheid kon de oude heer naar binnen.

Niemand die even op het idee kwam om uit respect zijn of haar plaats af te staan. Of misschien kwamen ze wel op het idee, maar hadden ze er gewoon geen zin in. Wel zwaaiden ze nog naar de man met z’n allen. Dat was dan wel weer vriendelijk. Of gewoon een stevig hiaat in de opvoeding. Niet alleen het weer is bar en boos.

Afbeelding
Strijd om QuizTijd wisselbokaal! 11 uur geleden
Afbeelding
Terugblik op sport in Borne 12 uur geleden
Afbeelding
Rode Kruis en humanitair oorlogsrecht 13 uur geleden
Els is een goede match met Toos. Ze geeft precies de ondersteuning die nodig is.
'Ik krijg zin om iets aan te pakken!' 13 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: aaltjes en schimmels 13 uur geleden
De toppers van deze week 'Poor Things' en 'Dune (Part One)' zijn lang genoeg voor een grote popcorn.
In de bioscoop 13 uur geleden
'Jysk op Woonboulevard Almelo voegt een vleugje warmte aan je eetkamer'
Jysk voegt een vleugje warmte toe 13 uur geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: Jarig! 14 uur geleden