Er is nu nog een passende locatie - maar op termijn is dit wellicht anders...
Er is nu nog een passende locatie - maar op termijn is dit wellicht anders... Foto:

Ik word blij van werken met honden

Algemeen

In gesprek met Quincey Brughuis, eigenaresse van hondenuitlaatservice Dogzone uit Borne proef je meteen de liefde die zij voor dieren en met name honden heeft. Hoewel pas 21 jaar heeft ze al veel ervaring opgedaan met dieren. 

BORNE - Na haar opleiding als bedrijfsleider dierverzorging heeft ze als vrijwilligster vier jaar gewerkt in een asiel in Almelo. Een jaar geleden hoorde ze dat de toenmalige eigenaresse van Dogzone er mee zou stoppen en dacht ze meteen ‘dat is wat voor mij’ en heeft ze het over genomen. Naast de uitlaatservice verkoopt ze sinds 1 januari j.l. ook nog voer en snacks voor honden. Goed en betaalbaar voedsel vindt Quincey erg belangrijk.

Ze heeft altijd al wat met dieren in het algemeen gehad. Quincey: “Maakt niet uit wat het is, groot of klein, van paard tot konijn, maar honden is toch wel mijn ding, samen met paarden.” In het asiel hadden ze ook al snel in de gaten dat zij een bepaalde band had met honden. Ze had altijd een klik met honden die vaak erg angstig binnenkwamen. Men keek er van op hoe het haar vaak lukte om van heel bange honden vrolijke hondjes te maken die niet meer bang zijn voor andere mensen.

Met haar uitlaatservice haalt ze de honden op met haar eigen bus. Ze heeft elke dag twee groepen van 9.00 tot 12.00 en van 12.00 tot 15.00 uur in de uitlaatservice. Daarna doet ze nog privé-wandelingen met honden die niet met de groep kunnen of waar iets mee is.

In de bus zitten 10 kennels, de honden zitten vast en gaan niet door de bus heen. Ze zitten dus ieder apart, veilig en zonder ruzie in de met een keurmerk goedgekeurde kennels.

“Op het veld heb je in principe ook nooit ruzie onder de honden. De eigenaren zijn er niet bij en de honden zijn dan heel anders, je ziet echt verandering van de honden,” aldus Quincey. Er zijn ook verschillende hindernissen op het veld aangebracht. Quincey: “dat gebruik ik altijd als honden dat leuk vinden of wat extra privé aandacht willen doe ik een hindernisje met ze.” Momenteel heeft ze 50 honden onder haar hoede die van 1 tot 4 keer per week mee gaan en sommigen maar af en toe. Quincey: “Ik houd altijd één kennel vrij voor als een baasje onverhoopt toch moet werken die dag en zijn of haar hond nog wel mee kan.”

Mede doordat ze haar uitlaatveld in Ambt Delden heeft en ze daar elke dag twee keer van Hengelo en Borne heen en terug moet rijden maakt ze wel 1000 km per week. Het is Quincey, ondanks meerdere verzoeken aan de gemeente Borne, nog steeds niet gelukt om een stuk grond in Borne te verkrijgen voor haar hondenuitlaatservice. De boerderij waarvan ze de grond nu huurt is echter te koop en het is daarom maar afwachten of de nieuwe eigenaren het veldje ook willen verhuren. Hebt u als particulier een stuk grond in Borne waarvan u denkt, dat is wel wat voor Quincey, neem dan contact met haar op, tel. 06-21999922 of info@dogzoneborne.nl

Afbeelding
Maak je outfit iets spannender met Geisha 3 feb, 11:41
Afbeelding
Vereniging Theresia 2 feb, 16:38
Afbeelding
Inloopavond bij schaakvereniging 2 feb, 10:32
Afbeelding
FC Twente en Feyenoord delen de punten met 1-1 2 feb, 09:34
Afbeelding
Fraaie gift Bussemakerhuis 1 feb, 16:36
Afbeelding
Samen Kerken: Zonnelied 1 feb, 15:28
Afbeelding
Terugblik sport 1 feb, 14:23
Afbeelding
“We weten vaak niet wat we eten" 1 feb, 13:27