Corine Hofstra.
Corine Hofstra.

Column Corine Hofstra: praten, visies en véél beleid maken

Algemeen

Weet je waar we in Nederland goed in zijn? In heel erg veel praten, visies schrijven en beleid maken over elk detail. Soms is dat zinvol, soms ook niet. Soms geeft het een leidraad, soms maakt het alles ook ongekend moeilijk. Lastige protocollen, ellenlange wetgeving, juridisch geneuzel; je hoeft mij er ’s nachts niet voor wakker te maken.

BORNE - Ook al probeer ik me er vaak kunstig & lenig (flexibiliteit is reuzehandig) omheen te manoeuvreren, ik loop er meer dan eens tegenaan. Zo ben ik op deze maandagavond te vinden in het gemeentehuis, waar we naar aanleiding van de nieuwe visie Vrijetijdseconomie, een uitvoeringsprogramma gaan maken. Beleidsvorming. En dan is zo ineens dat stukje praten vanavond toch heel belangrijk, want het bepaalt welke kant ik (en heel Borne) op willen en kunnen gaan op gebied van toerisme, recreatie en citymarketing. 

Het verschil is alleen dat we vanavond alles praktisch gaan maken én daar ben ik dan wel weer helemaal fan van. Precies zoals Ruben, de dorpsmanager, en ik zo’n beetje alles aanvliegen. Gewoon doen! Gas erop. Vlammen met die handel! Om het jaar goed te beginnen en onze creativiteit weer goed te benutten hebben we daarom een heidag gepland. We sluiten ons op in een inspirerende omgeving en gaan brainstormen. We gaan vast veel praten, om vervolgens onze visie even op papier te zetten. De ironie.

Corine Hofstra
Visit Borne

Kijk ook op: www.visitborne.nl 

Afbeelding
Maak je outfit iets spannender met Geisha 3 feb, 11:41
Afbeelding
Vereniging Theresia 2 feb, 16:38
Afbeelding
Inloopavond bij schaakvereniging 2 feb, 10:32
Afbeelding
FC Twente en Feyenoord delen de punten met 1-1 2 feb, 09:34
Afbeelding
Fraaie gift Bussemakerhuis 1 feb, 16:36
Afbeelding
Samen Kerken: Zonnelied 1 feb, 15:28
Afbeelding
Terugblik sport 1 feb, 14:23
Afbeelding
“We weten vaak niet wat we eten" 1 feb, 13:27