Afbeelding

Column Irene Pigge: Zeekoeiengym

Algemeen

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt

Het jaar is nu bijna een maand aan de gang en zoals je misschien wel zult herkennen, gaat het begin van een nieuw jaar vaak gepaard met goede voornemens als meer sporten, minder snaaien en je nou wél eens houden aan de planning. Kortom, het opbouwen van een nieuw patroon. Nu probeer ik dat al langer dan ik me kan herinneren. Het begon met Callanetics: rustige oefeningen teneinde spieren te verstevigen. Dubbelgevouwen op een matje, doodongelukkig, want iedere keer werd ik juist daar geconfronteerd dat ik never nooit niet zo lenig zou worden als de fitnessgodin voor de klas het allemaal zo makkelijk deed lijken.

Toen maar eens Zumba geprobeerd. Dansen en fit worden in een klap leek mij ideaal. Helaas had mijn lijf een grotere draaicirkel dan die van de juf en na constant de groep in het gezicht te hebben gekeken omdat ik steevast de andere kant op draaide, of te laat uitkwam met de pasjes, vond ik het welletjes. Toen maar naar een sportschool, waar ik vooral financieel lichter van werd. 

Wat voor mij wel blijkt te werken is Aquajoggen, thuis gekscherend Zeekoeiengym genoemd. Het meest uitdagende daaraan is me zo gauw mogelijk te laten verdwijnen onder water. Niemand die mijn motorische onhandigheid dan nog opmerkt. Het streven is minimaal 2 keer per week te gaan. Dat lukt, mits ik op tijd af kan sluiten. De laatste weken heb ik het zo gedaan dat ik met de jas al aan de kas afsloot zodra de laatste passagier uit de trein van 18:52 voorbij is gestapt. De vaste mensen die op de valreep nog een drankje of een maaltijd komen halen, zijn op de hoogte van mijn nieuwe patroon, die nu geen excuses meer geeft dat ik het niet kan redden. Kwestie van prioriteit geven aan wat voor mij belangrijk is: het opbouwen van een patroon boven het wachten op het incidentele flesje cola dat nog nét voor 19:00 zou kunnen worden afgetikt.

Afbeelding
Maak je outfit iets spannender met Geisha 3 feb, 11:41
Afbeelding
Vereniging Theresia 2 feb, 16:38
Afbeelding
Inloopavond bij schaakvereniging 2 feb, 10:32
Afbeelding
FC Twente en Feyenoord delen de punten met 1-1 2 feb, 09:34
Afbeelding
Fraaie gift Bussemakerhuis 1 feb, 16:36
Afbeelding
Samen Kerken: Zonnelied 1 feb, 15:28
Afbeelding
Terugblik sport 1 feb, 14:23
Afbeelding
“We weten vaak niet wat we eten" 1 feb, 13:27