Penningmeester Jasper Lucas (l) en voorzitter Dennis te Dam van De Kolkleu nemen voor de foto even plaats in de katheder
Penningmeester Jasper Lucas (l) en voorzitter Dennis te Dam van De Kolkleu nemen voor de foto even plaats in de katheder

Prachtige nieuwe residentie Kolkleu

Algemeen

Driehonderdenacht Europallets met daar overheen vloerdelen, een achterwand met tweehonderd strekkende meter balkhout en tweehonderd vierkante meter wandbeplating met sandwichpanelen waren er nodig om de nieuwe residentie te bouwen in het Openluchttheater van Hertme.

BORNE - Toen de residentie van de Kolkleu Café Liedenbaum de deuren sloot hebben ze wel even gedacht, ‘wat moeten we nu’? Verhuizen met de carnavalsvereniging naar Borne leek hun toch geen goed idee. Tot er iemand op de lumineuze gedachte kwam om een deel van het openluchttheater te verbouwen tot een nieuwe residentie. De nieuwe zaal waar het carnaval gevierd gaat worden staat er nu en is zelfs al gebruikt voor de gala-avond van de Kolkleu. 

Penningmeester Jasper Lucas; “5 November is er begonnen met de verbouwing en twee weken geleden, op de dag voor de gala-avond, is er de laatste aankleding gedaan van de residentie om het een gezelliger aanzien te geven.” Het resultaat mag er zijn. De ‘bak’ voor de Raad van Elf staat klaar, de katheder voor de ‘buut’, een groot aantal dozen met bierglazen, enz. enz. Wat dat betreft kan het feest beginnen. De Hertmese carnavalsliefhebbers moeten echter nog even wachten tot 18 februari alvorens het feest los zal barsten.

Jasper en Dennis: “Vanaf 5 november is er een vaste ploeg van 15 personen elke dinsdagavond bezig geweest om de residentie te maken tot wat het nu is. Een voordeel hierbij was het grote aantal handige mensen in de werkgroep. De donderdag van de aankleding waren er zelfs 60 helpers waarna het nog even gezellig werd.” Op die avond was het ook al mogelijk om alvast munten te kopen van de 20.000 die de vereniging had laten maken, om lange rijen te voorkomen bij de gala-avond. Een vooruitziende blik zo bleek de volgende avond toen ruim 500 personen de gala bezochten. “Het was propvol, je had zelfs grote moeite om van de ene kant naar de ander kant te komen”: aldus voorzitter Dennis ten Dam. Het is een geweldige constructie geworden. Dennis; “Bezoekers van andere verenigingen vroegen zich al hardop af hoe ze dit gefikst hebben.”

Het is er nu nog fris, maar de technische commissie heeft er voor gezorgd dat er verschillende heaters komen te staan en te hangen zodat het tijdens de carnavalsfeesten lekker warm is. Jasper: “Het bestuur van het Openluchttheater wil nu nog hebben dat er elektrisch gestookt wordt, maar we gaan samen met hen bespreken of er in de toekomst andere mogelijkheden zijn.”

Beiden willen er toch nog wel even op wijzen dat dit alles niet mogelijk was geweest zonder een groot aantal sponsoren. Aannemers hebben al het hout gesponsord, het doek langs de wand is beschikbaar gesteld, enz. “Zonder hen was dit echt niet mogelijk geweest.” 

Carnavalszaterdag is om elf minuten over vier de opening van de residente waarbij de sleutel van de poort wordt overhandigd. Dan komen andere verenigingen op bezoek tot een uur of negen. Daarna komt er een tot nu toe alleen bij de gala-commissie bekende gastartiest en uiteraard het grote feest waar zo’n driehonderd carnavalvierders verwacht worden. Zondagmiddag is er vanaf 16.00 uur de kindermiddag met aansluitend carnaval voor de volwassenen. Maandag is het eerst opruimen en dan bezoek aan enkele zusterverenigingen en een etentje bij Hotel Restaurant Jachtlust waarna het carnaval wordt afgesloten in de eigen residentie.

Een enorm compliment voor de Kolkleu die op een geweldige manier met veel inzet en creativiteit deze residente hebben gerealiseerd. De saamhorigheid in het dorp is hier weer op een schitterende manier tot uiting gekomen.

Een blik op de nu nog grotendeels lege ruimte waar straks het carnaval gevierd gaat worden
Afbeelding
Maak je outfit iets spannender met Geisha 3 feb, 11:41
Afbeelding
Vereniging Theresia 2 feb, 16:38
Afbeelding
Inloopavond bij schaakvereniging 2 feb, 10:32
Afbeelding
FC Twente en Feyenoord delen de punten met 1-1 2 feb, 09:34
Afbeelding
Fraaie gift Bussemakerhuis 1 feb, 16:36
Afbeelding
Samen Kerken: Zonnelied 1 feb, 15:28
Afbeelding
Terugblik sport 1 feb, 14:23
Afbeelding
“We weten vaak niet wat we eten" 1 feb, 13:27