V.l.n.r. Jan Gielians, Jan Groenhuijzen, en Popke ten Hoor.
V.l.n.r. Jan Gielians, Jan Groenhuijzen, en Popke ten Hoor.

Uitreiking van drie Bornse Bijtjes

Algemeen

De heren Popke ten Hoor, Jan Groenhuijzen en Jan Gielians ontvingen vrijdagavond tijdens het sportgala uit handen van wethouder David Vermorken (Sport) een Borns Bijtje in het Kulturhus. Met deze onderscheiding wordt de waardering uitgesproken voor hun grote inzet voor de Bornse gemeenschap. 

Borne - Alle drie waren zij lid van de Bestuurscommissie Lichamelijke Opvoeding en Sport (BLOS) die vanaf 1974 tot 31 december 2022 verantwoordelijk was voor het beleid en de uitvoering op sportgebied in gemeente Borne. Wethouder David Vermorken: “De BLOS heeft enorm veel betekend voor de sport en het verenigingsleven in Borne. Borne heeft dankzij de inzet van de talloze vrijwilligers tijdens het bestaan van de BLOS een fantastische sportinfrastructuur, vitale verenigingen en een team enorm enthousiaste sportcoaches. Op het sportgala staan we in het bijzonder stil bij drie mensen die de afgelopen jaren enorm veel betekend hebben voor de sport in Borne.” 

Popke Ten Hoor kwam namens het onderwijs als directeur van basisschool de Hooiberg in de BLOS. IHij was van 2007 tot 2017 voorzitter. Popke was nauw betrokken bij de herstructurering van sportpark ‘t Wooldrik. Overleggen tussen de voetbalverenigingen, GroenZwart en TV Smash wist hij in goede harmonie te voeren. Ook als het niet zo soepeltjes verliep, kreeg hij de neuzen weer dezelfde kant op. Tot het einde van de BLOS is Popke als adviseur betrokken geweest. Een taak die hij rustig en behoedzaam vervulde. 

Sinds 2010 was de heer Groenhuijzen bij de AB-vergadering aanwezig als penningmeester van BVV Borne. De BLOS heeft hem in 2013 gevraagd mee te denken over een begroting in verband met een verkenning naar een verzelfstandiging van de sport in Borne. Vanwege zijn financiële kennis heeft hij ook veel betekend voor de BLOS toen een bezuiniging nodig was op de sportbegroting. Jan weet moeilijke financiële overzichten en berekeningen voor iedereen begrijpelijk te maken. In 2017 is hij benoemd als lid van het dagelijks bestuur van de BLOS en van grote betekenis geweest als het gaat om het opstellen van de exploitatiebegrotingen.

Voor de heer Gielians begon het BLOS-avontuur in 2005. Hij was voorzitter van korfbalvereniging GroenZwart. In 2010 werd Jan secretaris van het dagelijks bestuur van de BLOS. Zijn betrokkenheid bij het onderhoud van het zwembad is voor hem als fanatiek zwemmer dan ook een vanzelfsprekendheid. Jan weet de wensen en meningen van de sportverenigingen -en zeker ook van hemzelf- goed onder de aandacht weet te brengen. Een prachtig resultaat daarvan is de grote demonstratie in 2007 met alle buitensportverenigingen om samen te strijden voor een kunstgrasveld voor alle verenigingen. En dat lukte! In 2017 volgde Jan, Popke ten Hoor op als voorzitter van het dagelijks bestuur. Jan heeft met een grote betrokkenheid sturing gegeven aan vele belangrijke ontwikkelingen.

Afbeelding
Maak je outfit iets spannender met Geisha 3 feb, 11:41
Afbeelding
Vereniging Theresia 2 feb, 16:38
Afbeelding
Inloopavond bij schaakvereniging 2 feb, 10:32
Afbeelding
FC Twente en Feyenoord delen de punten met 1-1 2 feb, 09:34
Afbeelding
Fraaie gift Bussemakerhuis 1 feb, 16:36
Afbeelding
Samen Kerken: Zonnelied 1 feb, 15:28
Afbeelding
Terugblik sport 1 feb, 14:23
Afbeelding
“We weten vaak niet wat we eten" 1 feb, 13:27