Afbeelding
Foto:

Kinderfeestje

Algemeen

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het koffiewinkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Op een winderige woensdagmiddag zag ik een heel koppeltje kinderen uit de trein stuiteren. Eén kind had een grote tas bij zich, versierd met ballonnen. Allemaal hadden ze rode wangen, losgeschoten pieken haar en kleine ogen; duidelijk een geslaagd kinderfeestje. 

Je gunt ieder kind zo’n dag, maar dat is verre van vanzelfsprekend. Sommige kinderen komen uit gezinnen waar geen geld is voor het vieren van verjaardagen, laat staan voor een kinderfeestje. Gelukkig is er de Verjaardagsbox: een initiatief van een aantal Bornse meiden, die vonden dat ieder kind een fijne verjaardag verdient, ook als daar thuis geen geld voor is. In de box zit alles om een leuk feestje te kunnen vieren: slingers, ballonnen, traktaties voor op school en thuis en natuurlijk ook een cadeautje voor de jarige.

Om bij te dragen aan dit fijne doel, verzamelen wij petflessen in een daarvoor speciaal aangeschafte bak. Wie op het station komt, heeft ‘m vast weleens zien staan: de grote fles, die vooralsnog log, groot en zwart is. Binnenkort wordt ie log, groot en feestelijk, want we gaan ‘m pimpen, zodat het een blikvanger wordt waar je niet omheen kunt. Hopelijk verwarren voorbijgangers deze bak dan ook niet meer met een reguliere afvalbak, zoals dat nu weleens het geval blijkt. Een volle fles levert een verjaardagsbox op en betekent dus partyparty voor een kind. Help je mee?

Van de redactie: Meer weten over de Verjaardagsbox Borne? Kijk op de website: www.verjaardagsboxborne.nl 

De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 18 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 20 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 20 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 21 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 21 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! 22 uur geleden
Afbeelding
Ruime overwinning NEO 22 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie gisteren