Afbeelding
Foto:

Kinderfeestje

Algemeen

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het koffiewinkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Op een winderige woensdagmiddag zag ik een heel koppeltje kinderen uit de trein stuiteren. Eén kind had een grote tas bij zich, versierd met ballonnen. Allemaal hadden ze rode wangen, losgeschoten pieken haar en kleine ogen; duidelijk een geslaagd kinderfeestje. 

Je gunt ieder kind zo’n dag, maar dat is verre van vanzelfsprekend. Sommige kinderen komen uit gezinnen waar geen geld is voor het vieren van verjaardagen, laat staan voor een kinderfeestje. Gelukkig is er de Verjaardagsbox: een initiatief van een aantal Bornse meiden, die vonden dat ieder kind een fijne verjaardag verdient, ook als daar thuis geen geld voor is. In de box zit alles om een leuk feestje te kunnen vieren: slingers, ballonnen, traktaties voor op school en thuis en natuurlijk ook een cadeautje voor de jarige.

Om bij te dragen aan dit fijne doel, verzamelen wij petflessen in een daarvoor speciaal aangeschafte bak. Wie op het station komt, heeft ‘m vast weleens zien staan: de grote fles, die vooralsnog log, groot en zwart is. Binnenkort wordt ie log, groot en feestelijk, want we gaan ‘m pimpen, zodat het een blikvanger wordt waar je niet omheen kunt. Hopelijk verwarren voorbijgangers deze bak dan ook niet meer met een reguliere afvalbak, zoals dat nu weleens het geval blijkt. Een volle fles levert een verjaardagsbox op en betekent dus partyparty voor een kind. Help je mee?

Van de redactie: Meer weten over de Verjaardagsbox Borne? Kijk op de website: www.verjaardagsboxborne.nl 

Afbeelding
Living Statues voor Sri Lanka 10 uur geleden
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht voor Mooi Weer Festival 11 uur geleden
Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 18 apr, 14:21
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 18 apr, 12:20
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36