Afbeelding
Foto:

Kinderfeestje

Algemeen

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het koffiewinkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Op een winderige woensdagmiddag zag ik een heel koppeltje kinderen uit de trein stuiteren. Eén kind had een grote tas bij zich, versierd met ballonnen. Allemaal hadden ze rode wangen, losgeschoten pieken haar en kleine ogen; duidelijk een geslaagd kinderfeestje. 

Je gunt ieder kind zo’n dag, maar dat is verre van vanzelfsprekend. Sommige kinderen komen uit gezinnen waar geen geld is voor het vieren van verjaardagen, laat staan voor een kinderfeestje. Gelukkig is er de Verjaardagsbox: een initiatief van een aantal Bornse meiden, die vonden dat ieder kind een fijne verjaardag verdient, ook als daar thuis geen geld voor is. In de box zit alles om een leuk feestje te kunnen vieren: slingers, ballonnen, traktaties voor op school en thuis en natuurlijk ook een cadeautje voor de jarige.

Om bij te dragen aan dit fijne doel, verzamelen wij petflessen in een daarvoor speciaal aangeschafte bak. Wie op het station komt, heeft ‘m vast weleens zien staan: de grote fles, die vooralsnog log, groot en zwart is. Binnenkort wordt ie log, groot en feestelijk, want we gaan ‘m pimpen, zodat het een blikvanger wordt waar je niet omheen kunt. Hopelijk verwarren voorbijgangers deze bak dan ook niet meer met een reguliere afvalbak, zoals dat nu weleens het geval blijkt. Een volle fles levert een verjaardagsbox op en betekent dus partyparty voor een kind. Help je mee?

Van de redactie: Meer weten over de Verjaardagsbox Borne? Kijk op de website: www.verjaardagsboxborne.nl 

Afbeelding
Inloopavond Schaakvereniging 30 mrt., 11:59
Afbeelding
Weer spektakel op Vliegveld Twenthe 29 mrt., 14:51
Afbeelding
Festival Dutch Innovation Days terug in Enschede 29 mrt., 13:45
Afbeelding
Autobedrijf Peterman viert Pasen met de Peterman Paasdeal Week 29 mrt., 12:47
Afbeelding
Mooie waardering voor Borns schrijverscollectief 29 mrt., 10:58
Afbeelding
Paus Agroservice heeft open huis en STIHL testdag 28 mrt., 13:44
Afbeelding
Fietsenwinkel Ten Tusscher houdt vier E-bike Testdagen 28 mrt., 13:43
Afbeelding
Project 'Veteraan in de klas' gestart 28 mrt., 12:56