Afbeelding

Zing mee met de Carmina Burana

Algemeen

ENSCHEDE - Het ECOK Concertkoor en het Stedelijk Koor Enschede gaan dit najaar de befaamde Carmina Burana van componist Carl Orff uitvoeren. Deze compositie uit 1937 beschrijft het leven als een rad van fortuin, met hoogte- en dieptepunten. Het opent en sluit met de hymne O Fortuna, wat de meeste mensen kennen als ze het horen. Beide koren zijn de samenwerking aangegaan om een productie van deze omvang mogelijk te maken.

De uitvoeringen staan gepland op 24 september in het Muziekcentrum in Enschede en op 1 oktober in de Neue Stadthalle in Ahaus. De koren zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen onder leiding van de dirigenten Eric Kotterink en Amanda ten Brink. De gezamenlijke repetities en studiedagen vallen goed in de smaak bij de koorleden.

Wie ook wel eens wil beleven hoe leuk het is om samen een complex muziekstuk in te studeren is komende zaterdag 4 februari van harte welkom bij de openbare studiedag. Deze start om 10.00 uur in de Apostel Thomaskerk aan de Thomas de Keyserstraat 20 in Enschede. Ook ervaren zangers van andere koren zijn van harte welkom. Kijk ook op: www.ecok.nl 

Afbeelding
Inloopavond Schaakvereniging 30 mrt., 11:59
Afbeelding
Weer spektakel op Vliegveld Twenthe 29 mrt., 14:51
Afbeelding
Festival Dutch Innovation Days terug in Enschede 29 mrt., 13:45
Afbeelding
Autobedrijf Peterman viert Pasen met de Peterman Paasdeal Week 29 mrt., 12:47
Afbeelding
Mooie waardering voor Borns schrijverscollectief 29 mrt., 10:58
Afbeelding
Paus Agroservice heeft open huis en STIHL testdag 28 mrt., 13:44
Afbeelding
Fietsenwinkel Ten Tusscher houdt vier E-bike Testdagen 28 mrt., 13:43
Afbeelding
Project 'Veteraan in de klas' gestart 28 mrt., 12:56