Afbeelding
Foto: Shutterstock

Terugblik sport

Algemeen

Uitstekende vorm Jan Koerselman

Dammer Jan Koerselman verkeert in een uitstekende vorm. Hij speelde een foutloze partij tegen Yuen Wong. Het werd remise en dat was pas het eerste puntverlies van Yuen in de onderlinge. Freddy Olthof en Hans van der Zon speelden gelijk op, het werd remise maar in het eindspel kon Hans winnen door een drie om drie oppositie op het bord te brengen , maar dat werd niet gezien. Bart Venneker kreeg de kans om schijfwinst te forceren tegen Gerrit Bosch, maar dat gebeurde niet en Gerrit boekte uiteindelijk een mooie positionele winst. 

Willem Buschers werd opgesloten door Nico Rosink en die liet zijn “prooi” niet meer ontsnappen. Jos Moorman en Gerard Santen speelden een gelijkwaardige partij totdat Jos zich vergreep aan de stand . Hij liep in een damcombinatie. Op de zaterdag speelde het landelijke team een thuiswedstrijd tegen Roden/Leek. Met de nipte 9-7 overwinning kreeg het team weer wat kleur op de wangen. Michiel Hagreis won zijn klassieke partij maar Anton Jurg raakte het spoor bijster in een lastig eindspel. Nico Rosink won het eindspel met een meerslag finesse en Jan Koerselman ging naar de winst met een simpel slagje. Roelof Jan de Haan stond lastig in een gebonden positie en miste de remise. In een juweel van een partij miste Johan Essink een paar keer de fraaie winst in een ingewikkelde positie en het werd remise. Frank Krijnen speelde op foutloze wijze richting puntendeling en dat was genoeg voor de team overwinning.

Eenvoudige avond voor volleybal Apollo 8

Zaterdag 28 januari speelde Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Voltena. In Werkendam beleefde Apollo 8 een makkelijke avond en won eenvoudig in drie sets. Apollo 8 kwam in geen enkele keer in de problemen. Met de setstanden 16-25, 19-25 en 18-25 boekte het team van Thijs en Bart Oosting opnieuw een overwinning. Tegenstander Voltena had veel moeite met de serve en aanvalsvariatie van Apollo 8. Door de zege blijft Apollo 8 gedeeld koploper in de eredivisie.

Speelster Eline Rohaan reageert na de overwinning: “We begonnen sterk aan de wedstrijd en voerden onze taken goed uit. Ondanks een wat minder goeie fase in de derde set, wisten we de achterstand weg te werken en boekten we een verdiende 3-0 zege.”

‘We hebben een nette overwinning geboekt tegen Voltena’, zegt trainer Thijs Oosting. ‘De eerste twee sets wisten we met gevarieerd spel redelijk eenvoudig te winnen. In de 3e set liep het tot 15 gelijk wat stroef, Roos Wessels kwam toen aan serve en serveerde ons, met onder andere 3 aces, naar 15-21’.

Afbeelding
Inloopavond Schaakvereniging 30 mrt., 11:59
Afbeelding
Weer spektakel op Vliegveld Twenthe 29 mrt., 14:51
Afbeelding
Festival Dutch Innovation Days terug in Enschede 29 mrt., 13:45
Afbeelding
Autobedrijf Peterman viert Pasen met de Peterman Paasdeal Week 29 mrt., 12:47
Afbeelding
Mooie waardering voor Borns schrijverscollectief 29 mrt., 10:58
Afbeelding
Paus Agroservice heeft open huis en STIHL testdag 28 mrt., 13:44
Afbeelding
Fietsenwinkel Ten Tusscher houdt vier E-bike Testdagen 28 mrt., 13:43
Afbeelding
Project 'Veteraan in de klas' gestart 28 mrt., 12:56