Corine Hofstra.
Corine Hofstra.

Column Corine Hofstra: op bezoek bij de Bornse Harmonie

Algemeen

Afgelopen zaterdag was ik even te gast bij de Bornse Harmonie. In het kader van NL Doet traden Ruben & ik in de voetsporen van wethouders en burgemeesters die ze ooit al eens hadden opgetrommeld om te komen helpen.

BORNE - Met een grote groep vrijwilligers gingen we aan de slag. Er werden gordijnen opgehangen, er werd behangen, getuinierd, met elektriciteit gewerkt: zo met z’n allen is een dagje klussen altijd gezellig en geen probleem. Niet alleen bij de Bornse Harmonie, maar ook op heel veel andere plekken in Borne gingen groepen vrijwilligers aan de slag. Het is vaak een knap staaltje noaberschap als je het mij vraagt. En o zo belangrijk: vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Ze zijn een belangrijk onderdeel van heel veel organisaties die jouw eigen dorp zo leuk, leefbaar en sociaal maken, maar ook die bijvoorbeeld zorgen voor de fysieke gezondheid & welzijn. 

Of het nou komt door corona of door de toenemende individualisering in de samenleving: het is steeds moeilijker voor verenigingen om vrijwilligers te vinden. In onze gemeente is het niet anders. Je ziet veelal dezelfde gezichten die zich belangeloos inzetten voor het dorp. Of het nou in het bestuur van een evenement of club is, helpende handjes tijdens klusdagen of bardiensten bij de voetbalclub: we hebben je nodig om ons dorp draaiende te houden! Het mes snijdt aan twee kanten want het is fijn om iets voor een ander te kunnen doen, het is zinvolle tijdsbesteding maar het staat ook goed op je CV. Je komt in contact met anderen, je sociale netwerk breidt uit en uit onderzoek blijft zelfs dat vrijwilligers minder gestresst zijn, een hogere eigenwaarde hebben en minder depressief zijn. Dus, wat houdt je nog tegen?

Als je nog iets zoekt trouwens: de stichting waar ik voor mag werken is op zoek naar een secretaris. Iemand die de praktische zaken kan oppakken zoals voorbereiden van vergaderingen en het maken van notulen. Je schakelt met mij, de voorzitter, ambtenaar recreatie & toerisme, onze penningmeester en je bent actief in de leukste sector van Borne: de vrijetijdssector! Wel vrijwillig dus, maar dat maakt het niet minder leuk. Bij interesse kan je e-mailen naar info@visitborne.nl voor meer informatie!

Corine Hofstra
Visit Borne

Kijk voor lokale activiteiten ook op: www.visitborne.nl

Afbeelding
Inloopavond Schaakvereniging 30 mrt., 11:59
Afbeelding
Weer spektakel op Vliegveld Twenthe 29 mrt., 14:51
Afbeelding
Festival Dutch Innovation Days terug in Enschede 29 mrt., 13:45
Afbeelding
Autobedrijf Peterman viert Pasen met de Peterman Paasdeal Week 29 mrt., 12:47
Afbeelding
Mooie waardering voor Borns schrijverscollectief 29 mrt., 10:58
Afbeelding
Paus Agroservice heeft open huis en STIHL testdag 28 mrt., 13:44
Afbeelding
Fietsenwinkel Ten Tusscher houdt vier E-bike Testdagen 28 mrt., 13:43
Afbeelding
Project 'Veteraan in de klas' gestart 28 mrt., 12:56