Afbeelding

Column Irene Pegge: In de kou

Algemeen

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Als je een zaak zoals die van ons runt, dan wil je zoveel mogelijk mensen over de drempel. Niet dat die mensen altijd persé wat moeten kopen. Zo hebben we bijvoorbeeld een leuke boekwissel, waar mensen hun boek kunnen omruilen voor een ander exemplaar. Daar worden we niet speciaal beter van, al hopen we natuurlijk stiekem op impulsaankopen. Want wat leest nou lekkerder dan opgekruld in de zon zitten met een kop écht lekkere cappuccino? 

Maar toch, de laatste weken loopt de zaak vooral vol met mensen die “aah, even lekker warm binnen willen zitten, want dat is beter dan buiten nietwaar?” In de zomer werkt de smoes de andere kant uit, dan snakken ze naar even wat koelte. Nu doe ik bijna nooit moeilijk, maar het moet me toch van het hart: heel blij ben ik er niet mee. Natuurlijk zit iemand er niet met kwade bedoelingen, maar het doet onze handel toch niet altijd goed.

Vorige week had ik bijvoorbeeld mijn zaak vol met twee groepjes scholieren, ze pasten niet eens allemaal op de stoelen. Slechts één van de meiden kocht iets bij me, de rest bleef hangen. Naast dat het moeilijk overzicht houden is en ik nering heb die soms toch op magische wijze in mouwen en tassen verdwijnt, geeft het ook een vertekend beeld naar mogelijke klanten. Zie je de toko vol staan, dan schat je zomaar in dat je je trein niet gaat halen en loop je door.

Dus nu heb ik toch maar bordjes geplaatst die aangeven dat een consumptie verplicht is bij het gebruik maken van onze zitgelegenheid. Niet heel gastvrij misschien, maar hee, ook wij zitten niet graag in de kou.

Afbeelding
Inloopavond Schaakvereniging 30 mrt., 11:59
Afbeelding
Weer spektakel op Vliegveld Twenthe 29 mrt., 14:51
Afbeelding
Festival Dutch Innovation Days terug in Enschede 29 mrt., 13:45
Afbeelding
Autobedrijf Peterman viert Pasen met de Peterman Paasdeal Week 29 mrt., 12:47
Afbeelding
Mooie waardering voor Borns schrijverscollectief 29 mrt., 10:58
Afbeelding
Paus Agroservice heeft open huis en STIHL testdag 28 mrt., 13:44
Afbeelding
Fietsenwinkel Ten Tusscher houdt vier E-bike Testdagen 28 mrt., 13:43
Afbeelding
Project 'Veteraan in de klas' gestart 28 mrt., 12:56