Afbeelding

Column Irene Pegge: In de kou

Algemeen

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Als je een zaak zoals die van ons runt, dan wil je zoveel mogelijk mensen over de drempel. Niet dat die mensen altijd persé wat moeten kopen. Zo hebben we bijvoorbeeld een leuke boekwissel, waar mensen hun boek kunnen omruilen voor een ander exemplaar. Daar worden we niet speciaal beter van, al hopen we natuurlijk stiekem op impulsaankopen. Want wat leest nou lekkerder dan opgekruld in de zon zitten met een kop écht lekkere cappuccino? 

Maar toch, de laatste weken loopt de zaak vooral vol met mensen die “aah, even lekker warm binnen willen zitten, want dat is beter dan buiten nietwaar?” In de zomer werkt de smoes de andere kant uit, dan snakken ze naar even wat koelte. Nu doe ik bijna nooit moeilijk, maar het moet me toch van het hart: heel blij ben ik er niet mee. Natuurlijk zit iemand er niet met kwade bedoelingen, maar het doet onze handel toch niet altijd goed.

Vorige week had ik bijvoorbeeld mijn zaak vol met twee groepjes scholieren, ze pasten niet eens allemaal op de stoelen. Slechts één van de meiden kocht iets bij me, de rest bleef hangen. Naast dat het moeilijk overzicht houden is en ik nering heb die soms toch op magische wijze in mouwen en tassen verdwijnt, geeft het ook een vertekend beeld naar mogelijke klanten. Zie je de toko vol staan, dan schat je zomaar in dat je je trein niet gaat halen en loop je door.

Dus nu heb ik toch maar bordjes geplaatst die aangeven dat een consumptie verplicht is bij het gebruik maken van onze zitgelegenheid. Niet heel gastvrij misschien, maar hee, ook wij zitten niet graag in de kou.

De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 1 uur geleden
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 20 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 22 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 22 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 23 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 23 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! gisteren
Afbeelding
Ruime overwinning NEO gisteren