Ook deze kans wist NEO niet te verzilveren
Ook deze kans wist NEO niet te verzilveren Foto: JAAP ENGELSMAN

Terugblik op sport

Algemeen

Triomfale overwinning voor Dexter Oude Egberink

De dammers die de barre weersomstandigheden hadden getrotseerd konden genieten van prachtige partijen. Al meteen in de opening had Dexter Oude Egberink een listige valstrik gespannen voor Gerard Santen die meteen al tegen een schijf achterstand aankeek. Maar Gerard herstelde zich en kreeg, geholpen door een grote terreinwinst, uitzicht op een gunstige afloop. Maar Dexter won uiteindelijk omdat hij zijn kansen in het eindspel optimaal benutte. De partij tussen Jos Moorman en Nico Rosink was er één met wisselende kansen. Eerst miste Jos een winnende combi, daarna was het Nico die een winstkans miste. Met de remise voor het grijpen was het Jos die, kennelijk moegestreden, alsnog werd bevangen door een vlaag van damblindheid. Peter van Esch kwam tegen Yuen Wong terecht in een opsluiting. Hij investeerde een schijf om zich te bevrijden maar dat mocht niet meer baten. Michiel Hagreis boekte een regelmatige partij- en schijfwinst tegen Bart Venneker. Jan Koerselman is goed in vorm, hij brak door naar de damlijn tegen Freddy Olthof, die uiteindelijk moest berusten in een onvermijdelijke nederlaag.

De uitslagen:

G. Santen- D. Oude Egberink 0-2

P. van Esch- Y. Wong 0-2

J.Moorman- N. Rosink 0-2

M. Hagreis- B. Venneker 2-0

F. Olthof- J. Koerselman 0-2

NEO laat opnieuw punten liggen

In een voor NEO-begrippen matig, maar tot het eindsignaal spannend duel, heeft het zwart-witte vlaggenschip niet kunnen winnen van GVAV-Rapiditas. De ploeg van Michel Steggink kreeg op de gladde kunstgrasmat van ‘t Wooldrik wel de beste kansen, raakte de paal, maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende tegen een goede tegenstander, die ook een paar keer dicht bij een treffer was. 

Wellicht dat het uiteindelijke gelijkspel wel de juiste uitslag was. In de slotfase kreeg NEO een aantal vrije trappen op gevaarlijke plekken en uit een daarvan leek Jasper Scholten NEO toch naar drie punten te koppen, maar opnieuw kwam Meijwaard als winnaar uit de bus. Het bleek de middag van het “net-niet” te zijn voor beide ploegen en na ruim 90 minuten eindigde het duel zoals het begonnen was, waarmee TVC’28 en WVV uiteraard in hun nopjes zullen zijn. TVC staat nu vijf verliespunten voor en WVV staat gelijk met NEO. Komende zondag is NEO vrij en de week erna is Grc Groningen te gast.

Afbeelding
Column Irene Pigge: veel zure smoeltjes op het station deze week 11 minuten geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Paters met idealen 11 minuten geleden
Afbeelding
An Exclusive Acoustic Night: 10cc, The Hollies en The Sweet originals 1 uur geleden
Afbeelding
Juridisch Spreekuur 30 nov., 12:42
Afbeelding
Bijzondere korpsavond brandweer 29 nov., 09:38
Afbeelding
Borns Blauw dichtwedstrijd 28 nov., 15:40
Afbeelding
Column Irene Pigge: Sintstress met de surprises en cadeautjes 28 nov., 14:38
Afbeelding
Samen Kerken: Met de Liefde als midden… 28 nov., 13:25