Afbeelding

Bornse Bijtje als mooie waardering

Algemeen

Mevrouw Minie Kemna en mevrouw Berndien Mekenkamp ontvingen vrijdag uit handen van burgemeester Jan Pierik een Borns Bijtje bij de Tuinkamer in Hertme. Met deze onderscheiding wordt de waardering uitgesproken voor de grote inzet van de dames voor de Bornse gemeenschap. Frans Bergsma ontvangt deze middag de Tuinkamer Award. 

BORNE - De burgemeester begon echter met de aanvraagster van deze onderscheidingen Helga van den Berg in het zonnetje te zetten. Helga trad vijftien jaar geleden in dienst van Carintreggeland. Zij is begonnen met de dagbesteding De Tuinkamer in haar eigen huis in Borne. Drie jaar later is de dagbesteding verhuisd naar Hertme.

Minie Kemna

Minie Kemna komt al ruim twaalf jaar lang iedere dinsdag naar de Tuinkamer in Hertme waar ze helpt bij de dagbesteding. Minie was na de verhuizing van de dagbesteding naar Hertme de eerste vrijwilligster die Helga kwam helpen. Helga en de andere medewerkers en deelnemers van de dagbesteding hebben Minie leren kennen als een lieve en sociale vrijwilligster. Minie heeft zich daarnaast twintig jaar ingezet voor inwoners die weduwe of weduwnaar zijn geworden of die een dierbare hebben verloren. Ze heeft deze mensen geholpen en ondersteund bij rouw en verlies met nazorggesprekken. Hier is Minie onlangs mee gestopt. Ook is ze al jaren vrijwilliger bij activiteiten in het Openluchttheater in Hertme. 

Berndien Mekenkamp

Ook Berndien Mekenkamp is twaalf jaar werkzaam in De Tuinkamer en komt iedere week helpen en ondersteunen. Zij verzorgt iedere week de bloemstukjes op tafel, vaak met haar eigen gekweekte bloemen. Berndien is een gezellige vrijwilligster die altijd binnenkomt met een lach en het motto: ‘Wat we doen, doen we samen!’. Tevens is Berndien al veertig jaar betrokken bij de Stichting De Zonnebloem en collecteert ze al vijfendertig jaar voor de Hartstichting. Daarnaast is ze acht jaar vrijwilligster bij TMZ en al jaren vrijwilligster bij de activiteiten in het Openluchttheater in Hertme. 

Ook Frans Bergsma heeft zich twaalf en een half jaar ingezet voor De Tuinkamer. 

Hij heeft al eerder een Borns Bijtje mogen ontvangen, waarop hij reageerde ‘best de eerste te willen zijn met twee Bornse Bijtjes’. Daarvoor in de plaats ontving hij daarom de speciaal ontworpen ‘Tuinkamer Award’ uit handen van burgemeester Jan Pierik.

De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 18 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 20 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 20 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 21 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 21 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! 22 uur geleden
Afbeelding
Ruime overwinning NEO 22 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie gisteren