Post Modern Clarity is op zondag 26 maart te zien in het Spookhoes van het Openluchttheater Hertme.
Post Modern Clarity is op zondag 26 maart te zien in het Spookhoes van het Openluchttheater Hertme.

Post Modern Clarity op 26 maart in Spookhoes Openluchttheater

Algemeen

Post Modern Clarity speelt op zondag 26 maart een unieke mix van traditionele bluegrass, jazz en folk muziek. Deze getalenteerde groep conservatoriumstudenten brengen hun passie voor muziek tot leven met virtuoze solo’s, improvisaties en treffende vertolkingen van zowel covers als eigen nummers. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Openluchttheater Hertme.

HERTME - Bluegrass is waarschijnlijk niet het eerste wat je verwacht van een groep Conservatorium studenten. De band, bestaande uit Frank Homma (gitaar), Robin Borsboom (contrabas), Edwin Versprille (banjo) en Jeffrey Blok (zang, mandoline en gitaar) weet traditionele bluegrass te mengen met een blend van jazz en folk muziek. Geïnspireerd door muzieklegendes als Tony Rice, Nick Drake en Billy Strings weet de band met virtuoze solo’s en veel improvisatie zowel covers als eigen nummers treffend te vertolken. 

Bluegrass en folk muziek zijn twee genres die hun oorsprong hebben in de Verenigde Staten en een belangrijke rol spelen in de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Bluegrass muziek is ontstaan in de jaren 40 en wordt gekenmerkt door het gebruik van akoestische instrumenten zoals de banjo, gitaar, viool en mandoline, en een snelle, energieke stijl. Folk muziek heeft een bredere geschiedenis en omvat een breed scala aan traditionele muziekgenres, die zijn ontstaan uit verschillende culturen over de hele wereld. Beide genres hebben belangrijke artiesten voortgebracht die het genre populair maakten bij een groter publiek.

Openluchttheater Hertme geeft talent graag een podium. Vanuit de samenwerking met ArtEZ Conservatorium organiseert het theater kleinschalige concerten in het Spookhoes, waarbij studenten van de afdeling klassieke muziek van ArtEZ hun talenten tonen.

Op zondag 9 april wordt de reeks ArtEZ concerten afgesloten door het strijkkwartet Saffier, met een paasconcert. Dit strijkkwartet bestaat uit vier enthousiaste muzikanten, die elkaar ontmoet hebben bij het Jeugdorkest Nederland. Syl (viool), Esther (viool), Rozemarijn (altviool) en Merle (cello) brengen prachtige muziek van Alexander Borodin en Joseph Haydn ten gehore!

Tickets voor deze kleinschalige concerten kosten 10 euro (inclusief koffie/thee) en zijn te bestellen via: www.openluchttheaterhertme.nl 

Afbeelding
Inloopavond Schaakvereniging 30 mrt., 11:59
Afbeelding
Weer spektakel op Vliegveld Twenthe 29 mrt., 14:51
Afbeelding
Festival Dutch Innovation Days terug in Enschede 29 mrt., 13:45
Afbeelding
Autobedrijf Peterman viert Pasen met de Peterman Paasdeal Week 29 mrt., 12:47
Afbeelding
Mooie waardering voor Borns schrijverscollectief 29 mrt., 10:58
Afbeelding
Paus Agroservice heeft open huis en STIHL testdag 28 mrt., 13:44
Afbeelding
Fietsenwinkel Ten Tusscher houdt vier E-bike Testdagen 28 mrt., 13:43
Afbeelding
Project 'Veteraan in de klas' gestart 28 mrt., 12:56