Afbeelding
Foto: Monique Gankema

Gemeentearchief uitgebreid met grote ‘Collectie Brok’

Algemeen

BORNE - Het gemeentearchief heeft onlangs de waardevolle Collectie Brok in eigendom verworven. Het archief bevat een scala aan interessante stukken met betrekking tot de textielgeschiedenis van Borne en Twente. De collectie is recent door de erfgenamen van oud-archivaris Brok aan de gemeente geschonken.

De collectie omvat archiefstukken van onder andere de Spanjaard-fabrieken, de textielfabrieken van Barend Bavink & Zn. en Ten Cate te Almelo en Gelderman te Oldenzaal. Het oudste stuk dateert uit 1680. Geïnteresseerden kunnen eenvoudig online zien welke archiefstukken er bewaard op www.archieven.nl.

Door de schenking is het mogelijk gemaakt de archiefcollectie te inventariseren. Het werk is inmiddels in concept afgerond door vrijwilligers van de Stichting Historische Projecten. Het resultaat is online beschikbaar gesteld op het platform www.archieven.nl. Hiermee kunnen geïnteresseerden eenvoudig online zien welke archiefstukken er bewaard gebleven zijn uit de rijke textielgeschiedenis van Borne en Twente.

De gemeente Borne is enthousiast over de toevoeging van de Collectie Brok aan de gemeentelijke archieven en is dankbaar voor de samenwerking met de familie Brok en de Stichting Historische Projecten. 

Afbeelding
Inloopavond Schaakvereniging 30 mrt., 11:59
Afbeelding
Weer spektakel op Vliegveld Twenthe 29 mrt., 14:51
Afbeelding
Festival Dutch Innovation Days terug in Enschede 29 mrt., 13:45
Afbeelding
Autobedrijf Peterman viert Pasen met de Peterman Paasdeal Week 29 mrt., 12:47
Afbeelding
Mooie waardering voor Borns schrijverscollectief 29 mrt., 10:58
Afbeelding
Paus Agroservice heeft open huis en STIHL testdag 28 mrt., 13:44
Afbeelding
Fietsenwinkel Ten Tusscher houdt vier E-bike Testdagen 28 mrt., 13:43
Afbeelding
Project 'Veteraan in de klas' gestart 28 mrt., 12:56