Afbeelding

Heropening van Potkaamp

Algemeen

BORNE - Veel groepen die verbonden zijn aan de Protestantse gemeente te Borne komen bijeen in een volledig nieuw gebouw. Door het toevoegen van faciliteiten als een grote keuken en verschillende ruimtes voor vergaderingen en/of bijeenkomsten kunnen nog meer activiteiten georganiseerd worden voor en door gemeenteleden. Dit alles past in de visie van het Meerjarenbeleidsplan van de Protestantse Gemeente.

Op zondag 2 april zal Commissaris van de Koning Andries Heidema ‘n Potkaamp weer officieel heropenen. Dit gebeurt dan na de zondagsdienst. Naast de gemeenteleden zijn ook alle andere belangstellenden welkom om een kijkje te nemen tijdens het open huis van 12.30 tot 15.00 uur.

Het Meerjarenbeleidsplan wat de basis vormde voor de vernieuwing werd geschreven vanuit de behoefte aan verbinding en ontmoeten. Niet alleen binnen de geloofsgemeenschap, maar ook met de bredere Bornse samenleving. Ook wordt deze dag stil gestaan bij de 3 jaar geleden afgeronde renovatie van de Oude Kerk met onder andere het schoonmaken en bijwerken van de muurschilderingen. Dit kon door de beperkingen van coronavirus toen niet plaatsvinden.

Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak bij Bos Bedden Nijverdal 13 uur geleden
De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 15 uur geleden
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 23 apr, 16:22
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 23 apr, 14:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 23 apr, 14:10
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 23 apr, 13:13
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 23 apr, 12:57
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! 23 apr, 11:55