Voor de eerste repetitie was er eerst Twentse krentewegge (foto: Annemieke van der Togt)
Voor de eerste repetitie was er eerst Twentse krentewegge (foto: Annemieke van der Togt) Foto: Annemieke van der Togt

Weer spektakel op Vliegveld Twenthe

Algemeen

De cast van De Vergeten Twentse Lente heeft, na de een feestelijk moment met echte Twentse krentewegge, de allereerste repetitie gehad. Na het overweldigende succes van de voorstelling Hanna van Hendrik over het boerenverzet en de boerenopstand in Tubbergen in de jaren ‘70, brengen dezelfde makers een nieuw theaterspektakel uit: De Vergeten Twentse Lente.

TWENTE - Naast initiatiefneemster Johanna ter Steege spelen ook Stefan van de Walle, Laus Steenbeeke, Roosmarijn Luyten, Lucretia van der Vloot en Rabbi Jallo de hoofdrollen in dit theaterspektakel.

In totaal staan elke avond meer dan 50 personen op het podium waaronder aanstormende talenten Wietse Stuiver, Giulia Radulescu en Roleyen Tieleman. Bijrollen zullen gespeeld worden door de semi-professionele acteurs: Joke Kerkhoff, Hannie Strokap, Gerrit Lammers, Jeroen Ottink, Paul Krijnsen en Paul Falkmann. Eveneens zijn te zien een ensemble van bijna 50 amateurspelers, een live band en een fanfare.

Liesbeth Coltof, tevens regisseur van het geheel, en Johanna ter Steege ontwikkelden het concept en het idee voor De Vergeten Twentse Lente. Don Duyns en Bouke Oldenhof schreven het verhaal.

Een hedendaags Twents dorp wordt verrast door een schitterend geschenk. Het dorp krijgt de beschikking over een erfenis van tientallen miljoenen euro’s. Het is aan de nieuwe burgemeester Fenna (gespeeld door Johanna ter Steege) de taak dit geld te verdelen. Dan blijkt dat de erfenis rechtstreeks te maken heeft met de oorlog, de April-meistaking in 1943. Alle verhoudingen in het dorp komen op scherp te staan. Wie heeft recht op het geld en wie zeker niet? De rust in het dorp lijkt voorgoed verstoord.

Dit verhaal speelt zich af in drie levensgrote decors, waaronder een dorpsstraat. Het publiek beweegt zich van het ene toneelbeeld naar het andere.

Helge Slikker en Boudewijn de Groot schreven en componeerden de nummers voor dit theaterspektakel. Helge Slikker is tevens muzikaal leider van de voorstelling.

De Vergeten Twentse Lente wordt gespeeld in zowel het Twents als Nederlands en is te zien vanaf 26 april 2023 tot half juni op Vliegveld Twenthe, in totaal 45 voorstellingen. Kijk voor meer informatie op de website

www.devergetentwentse lente.nl

Creatives
Idee & Concept: Johanna ter Steege en Liesbeth Coltof, script: Don Duyns, Bouke Oldenhof. regie en scriptontwikkeling: Liesbeth Coltof, muziek: Helge Slikker en Boudewijn de Groot, muzikale leiding: Helge Slikker, toneelbeeld: Guus van Geffen, kostuumontwerp: Catherine Cuykens, lichtontwerp: Guus van Geffen & Bas Berensen, geluidsontwerp: Bo Bruijs, choreografie: Hani Andary, co-regie ensemble en regie-assistent: Bert Geurkink, streekbewerking: Laurens ten Den, creatief producent: Johanna ter Steege, zakelijk-/uitvoerend producent: Anouk Kapel.

Afbeelding
Nationale BoekStartdag 14 uur geleden
Afbeelding
Voorkom fraude met dure kaartjes 14 uur geleden
Afbeelding
Make-up workshop 31 mei, 12:28
Afbeelding
Fluitend op pad met een nieuwe e-bike 31 mei, 11:14
Afbeelding
Bluebedrijf: vertrouwen én kwaliteit staan altijd centraal 30 mei, 14:24
Afbeelding
Wensen van Elsa en Niek vervuld 30 mei, 14:23
Afbeelding
Imkers staan klaar om bezoekers alles over bijen en honing te leren 30 mei, 13:17
Afbeelding
Ontmoet mantelzorgers en deel eigen ervaringen 30 mei, 12:16