De publieke tribune bleek te klein en vele supporters konden in de kantine via een groot scherm het politieke Beraad in de raadszaal volgen.
De publieke tribune bleek te klein en vele supporters konden in de kantine via een groot scherm het politieke Beraad in de raadszaal volgen.

Protesten afketsen Wooldrik: Geen tijd voor een nieuw plan

Algemeen

BORNE - De boodschap was helder en duidelijk. Na 12 jaar soebatten over een nieuwe school die er uiteindelijk niet komt, trokken leerlingen, leerkrachten, ouders en directies van de Jan Ligthart en de Oldhofschool met spandoeken naar het Rheineplein. Teksten als: Dit duurt al 12 jaar, nu is het klaar! Onze school is niet meer om aan te zien! We zitten nu in groep 8 maar hadden in groep 1 al een nieuwe school verwacht! Benadrukten de boodschap nog eens. Burgemeester Jan Pierik verklaarde dat er met de gemeenteraadsleden overlegd zou worden hoe het nu verder moest. Vervolg elders in deze krant

Onder de insprekers bevond zich Ralf Dwars, algemeen directeur van de St. Brigantijn. ‘’Hoe kan ik 12 jaar overleg samenvatten in vijf minuten?’’ begon hij zijn betoog waarin hij de zoveelste teleurstelling niet onder stoelen of banken stak. ‘’Een prachtig plan, sport en scholen bij elkaar, er werd zelfs gesproken over goud, zilver en brons, we hebben de laatste maanden keihard gewerkt, we zagen het zitten om nu te horen dat het plan niet doorgaat.’’ De gemeente heeft op 14 maart besloten de stekker uit het project te trekken. Dit betekent dat de nieuwbouw waarin de twee scholen zouden worden onder gebracht op losse schroeven komt te staan. Volgens Dwars is er nu geen tijd meer om een nieuw, goedkoper plan te ontwikkelen. Hij pleitte voor nieuwbouw op de locatie Jan Ligthart, Ridderspoortje. Dit zouden binnen twee tot drie jaar gerealiseerd kunnen worden. ‘’We kunnen niet meer wachten, de gebouwen zijn op. We zijn al jaren bezig met pleisters plakken. Leerkrachten en leerlingen verkeren al jaren in onzekerheid. Het onderwijs staat onder druk! Het kan niet meer!’’ De St. Brigantijn heeft reeds meerdere scholen gebouwd in de regio en laten zien dat ze dit heel goed kunnen zelfs door binnen het budget te blijven. ‘’Een kindcentrum waar kinderen van 0 tot 13 jaar terecht kunnen, waar we samenwerken met sportcoaches en kinderopvang in relatie tot bewegen. Dat moet ze snel mogelijk gerealiseerd worden’’.

Instemmend en luid applaus van de supporters viel hem ten deel.Komende dinsdag wordt er opnieuw gedemonstreerd. Dan neemt de gemeenteraad een definitief besluit.

Afbeelding
Afbeelding
Nationale BoekStartdag 16 uur geleden
Afbeelding
Voorkom fraude met dure kaartjes 16 uur geleden
Afbeelding
Make-up workshop 31 mei, 12:28
Afbeelding
Fluitend op pad met een nieuwe e-bike 31 mei, 11:14
Afbeelding
Bluebedrijf: vertrouwen én kwaliteit staan altijd centraal 30 mei, 14:24
Afbeelding
Wensen van Elsa en Niek vervuld 30 mei, 14:23
Afbeelding
Imkers staan klaar om bezoekers alles over bijen en honing te leren 30 mei, 13:17
Afbeelding
Ontmoet mantelzorgers en deel eigen ervaringen 30 mei, 12:16