Afbeelding

Schoolkorfbal-toernooi in Borne

Algemeen

BORNE - Op vrijdag 26 mei is het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi voor leerlingen uit groep 4. Dit toernooi vindt plaats op de velden van korfbalvereniging Groen Zwart. 

In het totaal doen er 44 teams mee, afkomstig van 7 basisscholen uit Borne, Hertme en Zenderen. De leerlingen kunnen door dit toernooi lekker sporten in de buitenlucht, op een laagdrempelige manier kennis maken me korfbal en de vereniging Groen Zwart. Tijdens de lessen bewegingsonderwijs van zowel de buurtsportcoach, als van de groepsleerkracht, is er aandacht besteed aan korfbal. Tijdens de lessen zijn de regels uitgelegd, technieken geoefend en zijn er wedstrijdjes gespeeld om de leerlingen voor te bereiden op het toernooi. Tijdens het toernooi zijn de 44 teams verdeeld over verschillende poules, zodat alle teams meerdere wedstrijden spelen. 

Vorig jaar organiseerde Borne Sport voor het eerst het schoolkorfbaltoernooi bij Groen Zwart. Verschillende kinderen vonden korfbal zo leuk, dat ze na het toernooi lid werden bij de vereniging.

Afbeelding
Nationale BoekStartdag 16 uur geleden
Afbeelding
Voorkom fraude met dure kaartjes 16 uur geleden
Afbeelding
Make-up workshop 31 mei, 12:28
Afbeelding
Fluitend op pad met een nieuwe e-bike 31 mei, 11:14
Afbeelding
Bluebedrijf: vertrouwen én kwaliteit staan altijd centraal 30 mei, 14:24
Afbeelding
Wensen van Elsa en Niek vervuld 30 mei, 14:23
Afbeelding
Imkers staan klaar om bezoekers alles over bijen en honing te leren 30 mei, 13:17
Afbeelding
Ontmoet mantelzorgers en deel eigen ervaringen 30 mei, 12:16