Afbeelding

Schoolkorfbal-toernooi in Borne

Algemeen

BORNE - Op vrijdag 26 mei is het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi voor leerlingen uit groep 4. Dit toernooi vindt plaats op de velden van korfbalvereniging Groen Zwart. 

In het totaal doen er 44 teams mee, afkomstig van 7 basisscholen uit Borne, Hertme en Zenderen. De leerlingen kunnen door dit toernooi lekker sporten in de buitenlucht, op een laagdrempelige manier kennis maken me korfbal en de vereniging Groen Zwart. Tijdens de lessen bewegingsonderwijs van zowel de buurtsportcoach, als van de groepsleerkracht, is er aandacht besteed aan korfbal. Tijdens de lessen zijn de regels uitgelegd, technieken geoefend en zijn er wedstrijdjes gespeeld om de leerlingen voor te bereiden op het toernooi. Tijdens het toernooi zijn de 44 teams verdeeld over verschillende poules, zodat alle teams meerdere wedstrijden spelen. 

Vorig jaar organiseerde Borne Sport voor het eerst het schoolkorfbaltoernooi bij Groen Zwart. Verschillende kinderen vonden korfbal zo leuk, dat ze na het toernooi lid werden bij de vereniging.

De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 1 uur geleden
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 20 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 22 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 22 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 23 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 23 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! gisteren
Afbeelding
Ruime overwinning NEO gisteren