Laura Reijmer (links) en Marijke Hofstra terecht trots op hun Kulturhus Krant
Laura Reijmer (links) en Marijke Hofstra terecht trots op hun Kulturhus Krant

De Kulturhus Krant is helemaal terug

Algemeen

Er is al enkele jaren geen Kulturhuskrant uitgekomen, maar op initiatief van programmamanager Laura Reijmer en Marijke Hofstra is dit jaar de Kulturhuskrant nieuw leven in geblazen. En hoe! 

BORNE - Een krant mag je het eigenlijk niet noemen. Het is een prachtig magazine geworden, ontworpen door de ruim een jaar geleden in dienst getreden marketeer en creatieveling Marijke Hofstra. Zij heeft er een mooi leesbaar en informatief boekwerkje van gemaakt dat ook kwa vormgeving erg mooi is geworden.

Uiteraard met het hele theaterprogramma, maar ook met de grote hoeveelheid cursussen en workshops, dans en muziek, computercursussen etc die je kunt volgen. Informatie over de muziekschool, de bibliotheek, cultuureducatie op de basisscholen, het Raad en Daad team etc. etc.

Met het oog op duurzaamheid, maar ook uit kostenoogpunt is er dit jaar voor gekozen om het boekje slechts in een oplage van 50 stuks te laten drukken. De Kulturhuskrant ligt daarom ter inzage in het Kulturhus, maar is ook online zichtbaar en te downloaden op de website.

Theater
Voor de programmering van het theater is natuurlijk Laura Reijmer verantwoordelijk. Het is haar gelukt om een schitterend en professioneel programma in elkaar te zetten. Stuk voor stuk pareltjes. Een theaterseizoen met de leukste en meest uiteenlopende voorstellingen.

De aftrap van het theaterseizoen, waarvan de kaartverkoop inmiddels gestart is, wordt op zaterdag 9 september verricht door niemand minder dan Helligen Hendrik. Een ander hoogtepunt uit het uitgebreide programma is een optreden van Chris Jagger, de broer van Mick Jagger. Het heeft Laura ruim twee jaar gekost lobbyen om hem naar Borne te krijgen.

Rene Mioch geeft een kijkje in de wereld van glitter en glamour. Een ander hoogtepunt is het optreden van Daniël Lohues die eindelijk weer terug is op het podium. Natuurlijk niet te vergeten onze eigen Nathalie Baartman die in ‘de maand van de streektaal’ een optreden in het Twents verzorgt. Kortom een programma van hoge kwaliteit met voor iedereen wel wat te doen.

Afbeelding
Eindconcert Optimist 23 mei, 12:58
Afbeelding
Maakdag festival in de Bibliotheek 23 mei, 12:57
Afbeelding
IJsclub Zenderen koopt grond ijsbaan 22 mei, 12:56
Afbeelding
Zo..maar zomer in Borne 22 mei, 10:55
Afbeelding
Ondermij-ningsmarkt voor inwoners en ondernemers 21 mei, 14:54
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 21 mei, 14:42
Het team van Idverde hoopt 25 mei veel belangstellenden te begroeten op de open dag. Eigen foto.
Open dag bij groenbedrijf Idverde 21 mei, 13:41
Afbeelding
Samen Kerken: Geen spijt van vriendschap 21 mei, 12:50