Afbeelding
Foto: Shutterstock

Informatieve middag voor scootmobielgebruikers

Algemeen

Een scootmobiel is handig om mobiel te blijven. Echter, het gebruik ervan is niet zonder enige risico’s. Helaas zijn senioren met een scootmobiel oververtegenwoordigd in het aantal dodelijke ongelukken op de weg.

BORNE - Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statiestiek bleek al vaker dat het aantal verkeersdoden onder scootmobielgebruikers hoog is; ongeveer 275 doden per miljard gereden kilometers. Ter vergelijking, bij brom- en snorfietsen is dit 42 doden, bij fietsers 13 doden en bij voetgangers 11 doden.

Om Bornse gebruikers veiliger op pad te laten gaan houdt de gemeente volgende week maandag, 22 mei, een scootmobieldag. Deze zal gehouden worden van 10.00 tot 15.00 uur in het kulturhus. Op de dag zal Veilig Verkeer Nederland informatie geven over veilig gebruik van de scootmobiel en er zijn praktijklessen te volgen. Ook is er aandacht voor het bredere thema van gezond leven, bewegen en anderen ontmoeten. Men kan in gesprek gaan met andere scootmobielgebruikers om ervaringen uit te wisselen. Tevens is apotheek Stoop aanwezig om vragen te beantwoorden over het gebruik van medicijnen in het verkeer. Iedereen is van harte welkom op deze gratis dag.

De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 55 minuten geleden
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 19 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 21 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 21 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 22 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 23 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! gisteren
Afbeelding
Ruime overwinning NEO gisteren