Afbeelding
Foto: Shutterstock

Informatieve middag voor scootmobielgebruikers

Algemeen

Een scootmobiel is handig om mobiel te blijven. Echter, het gebruik ervan is niet zonder enige risico’s. Helaas zijn senioren met een scootmobiel oververtegenwoordigd in het aantal dodelijke ongelukken op de weg.

BORNE - Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statiestiek bleek al vaker dat het aantal verkeersdoden onder scootmobielgebruikers hoog is; ongeveer 275 doden per miljard gereden kilometers. Ter vergelijking, bij brom- en snorfietsen is dit 42 doden, bij fietsers 13 doden en bij voetgangers 11 doden.

Om Bornse gebruikers veiliger op pad te laten gaan houdt de gemeente volgende week maandag, 22 mei, een scootmobieldag. Deze zal gehouden worden van 10.00 tot 15.00 uur in het kulturhus. Op de dag zal Veilig Verkeer Nederland informatie geven over veilig gebruik van de scootmobiel en er zijn praktijklessen te volgen. Ook is er aandacht voor het bredere thema van gezond leven, bewegen en anderen ontmoeten. Men kan in gesprek gaan met andere scootmobielgebruikers om ervaringen uit te wisselen. Tevens is apotheek Stoop aanwezig om vragen te beantwoorden over het gebruik van medicijnen in het verkeer. Iedereen is van harte welkom op deze gratis dag.

Afbeelding
Nationale BoekStartdag 16 uur geleden
Afbeelding
Voorkom fraude met dure kaartjes 16 uur geleden
Afbeelding
Make-up workshop 31 mei, 12:28
Afbeelding
Fluitend op pad met een nieuwe e-bike 31 mei, 11:14
Afbeelding
Bluebedrijf: vertrouwen én kwaliteit staan altijd centraal 30 mei, 14:24
Afbeelding
Wensen van Elsa en Niek vervuld 30 mei, 14:23
Afbeelding
Imkers staan klaar om bezoekers alles over bijen en honing te leren 30 mei, 13:17
Afbeelding
Ontmoet mantelzorgers en deel eigen ervaringen 30 mei, 12:16