Er is altijd iets bijzonders te beleven in Borne!
Er is altijd iets bijzonders te beleven in Borne!

Uniek gratis muziekfestival in Borne

Algemeen

Weer zo’n uniek idee uit de koker van het Kulturhus, een gratis festival voor alle inwoners van Borne. Op zes locaties in de gemeente Borne kunt u vanaf 16.00 uur genieten van een outdoor muziekcafé georganiseerd door Henk Hogebrug die als vrijwilliger lichttechniek en organisator van het Muziekcafé verbonden is aan het Kulturhus.

BORNE - De eerste editie van dit groene festival in open lucht vindt plaats op 17 juni en je raadt het al: het gaat alleen door met Mooi Weer! Dus regent ‘t pijpestelen dan trek de schoenen maar weer uit en zet de fiets terug in de schuur. En dan wagen we volgend jaar een nieuwe poging.  

Op zes locaties in het buitengebied komen 10 bands hun muziek aan u laten horen. In Hertme zijn ze deze dag te vinden bij Jachtlust, Hedevelds Bio Ei en Spookhoes. De Zwanenhof en Kloostergaarde (Sortimentstuin) in Zenderen en Beekpark in Borne. Dus relatief korte afstanden waardoor je verschillende locaties kunt bezoeken.  Op elke locatie is er eten en drinken te verkrijgen, maar je bent uiteraard net zo welkom om je eigen picknickkleed en versnaperingen mee te brengen. 

Laura Reijmer: “Geweldig zo enthousiast als iedereen die we benaderd hebben meteen was. Og het nu de locaties of de muzikanten waren, allen zegden meteen hun medewerking toe en ook nog eens voor niets. Het is een experiment deze eerste keer dat we volgend jaar misschien zelfs met theater kunnen uitbreiden. De maatschappelijke betrokkenheid is groot zoals de mensen van De Ster die festival-vlaggen maken.”

Wel even aanmelden a.u.b.

Het is Gratis, Groen en Gezond. Maar meld je, je wel even aan? Dan weten wij op wie we mogen rekenen! U kunt gratis een kaart boeken op de website van het Kulturhus.

Voor u treden op:
M’reen & Loes
Yeehaw! Klaar voor een spontaan akoestisch duo die een feestje bouwen?! Dit doen M’reen en Loes door het spelen van bekende countryhits afgewisseld met wat ploaties in’t dialect.

Honeysuckle Rose
Een muziekduo dat tijdloze muziek brengt; folk, close harmony, blues en pop. Veel nummers zijn een feest van herkenning, soms gegoten in een nieuw jasje.

Cordow
Cordow speelt nummers over het leven en de liefde, zowel de mooie als de rauwe kanten. Geniet van akoestische versies van nummers van onder andere Anouk, Eva Cassidy en Nona. Muziek in al zijn puurheid en kwetsbaarheid. Muziek die raakt.

ReBorne
ReBorne bestaat uit vrienden van vroeger die al sinds hun kindertijd een gezamenlijke passie delen; namelijk muziek! En nu spelen ze niets liever dan muziek uit de jaren ’60 en ’70. De stijlen wisselen zich af in nummers van onder meer The Beatles, Crosby Stills Nash, Neill Young, The Eagles, CCR, Rick Nelson en dr. Hook. Dit alles in een eigen arrangement met voornamelijk akoestische begeleiding en een voorkeur voor meerstemmige zang.

Mash Up
Een dynamische band bestaande uit zeven muzikanten, die allemaal afzonderlijk van elkaar veel bezig geweest zijn in het spelen en zingen van muziek. Zij hebben elkaar gevonden in MASH-UP en hebben een gevarieerd pop repertoire. MASH-UP is super enthousiast en deelt dat graag met haar publiek!

Barkel & CO
Barkel & CO bestaande uit Gerrie Barkel, zang en Ronny Cloesmeijer, gitaar en zang. Zij brengen mooie liedjes in een lief, stoer, en breekbaar eigen jazzy jasje.

Gaston & Funkfusion Project
De band CoolFusion en zanger Gaston Brouwer hebben de krachten gebundeld en zijn samen het ‘Gaston & Funkfusion Project’ gestart! Het instrumentale repertoire wordt aangevuld met vocale eigen nummers en covers van Gaston and special guest Gerlo Hesselink, die aansluiten op het Funkfusion/latin en party soul repertoire. Met nummers van o.a. Al Jarreau, Gino Vannelli, Lee Ritenour, Mezzoforte, James Brown en Chaka Kan.

The Retro’s
Verbonden door hun liefde voor muziek brengt The Retro’s een ode aan hun grote muzikale helden uit de jaren 60 en 70, een tijd waarin geweldige muziek is gemaakt, de tijd van de brommers, nozems, hippies, Woodstock ez.

The Dark Side of the Moon. En deze jaren ‘60 zal je deze middag zeker terug horen!

Afbeelding
Nationale BoekStartdag 16 uur geleden
Afbeelding
Voorkom fraude met dure kaartjes 16 uur geleden
Afbeelding
Make-up workshop 31 mei, 12:28
Afbeelding
Fluitend op pad met een nieuwe e-bike 31 mei, 11:14
Afbeelding
Bluebedrijf: vertrouwen én kwaliteit staan altijd centraal 30 mei, 14:24
Afbeelding
Wensen van Elsa en Niek vervuld 30 mei, 14:23
Afbeelding
Imkers staan klaar om bezoekers alles over bijen en honing te leren 30 mei, 13:17
Afbeelding
Ontmoet mantelzorgers en deel eigen ervaringen 30 mei, 12:16