Afbeelding

Column Irene Pigge: Feest!

Algemeen

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

We vieren een feestje deze week. John, mijn trouwe echtvennoot, mijn partner in crema en rots in de branding wordt 50 en dat zullen we weten ook. 

Door mijn collega’s word ik net zo onwetend gehouden als het feestvarken zelf. Ik hoor wel wat gemompel over een spandoek en een Abraham. Ik gok dat de verjaring niet onopgemerkt gaat blijven rondom het station deze week.

In de winkel hebben we een leuke actie om de verjaardag te vieren. Want fijn hoor, 50 worden. We zijn er niet moeilijk over, omarmen het zelfs. In onze familie- en vriendenkring weten we dat het niet vanzelfsprekend is deze leeftijd te halen en daarom zijn we vooral dankbaar. Sja, jammer dat de haargrens wat wijkt en dat ie niet meer zo strak in het vel zit, hoewel dat laatste vooral ook met andere factoren te maken heeft.

Hij is behoorlijk wat kilo’s kwijt en gaat gezonder dan ooit de tweede helft in. Misschien heeft dat wel te maken met het zwarte goud dat hij over Borne uitgiet. Cafeïne kan tenslotte zorgen voor een snellere stofwisseling en een hogere vetverbranding en er komt meer dan zeker serotonine, het gelukshormoon vrij bij het drinken van onze koffie. Geen sprookje! Zo leeft hij hopelijk nog lang en ik mag aannemen gelukkig.

Irene Pigge

Afbeelding
Nationale BoekStartdag 14 uur geleden
Afbeelding
Voorkom fraude met dure kaartjes 14 uur geleden
Afbeelding
Make-up workshop 31 mei, 12:28
Afbeelding
Fluitend op pad met een nieuwe e-bike 31 mei, 11:14
Afbeelding
Bluebedrijf: vertrouwen én kwaliteit staan altijd centraal 30 mei, 14:24
Afbeelding
Wensen van Elsa en Niek vervuld 30 mei, 14:23
Afbeelding
Imkers staan klaar om bezoekers alles over bijen en honing te leren 30 mei, 13:17
Afbeelding
Ontmoet mantelzorgers en deel eigen ervaringen 30 mei, 12:16