Borne denkt mee over een mooie toekomst.
Borne denkt mee over een mooie toekomst.

Inwoners uitgenodigd om te dromen

Algemeen

Borne werkt sinds kort aan het Bruto Borns Geluk niveau. Het doel? Ervoor zorgen dat inwoners van Borne zo gelukkig mogelijk zijn! De fysieke leefomgeving is vanzelfsprekend van invloed op het geluksniveau van de inwoners. Alles wat je om je heen ziet, voelt, ruikt, hoort en ervaart heeft namelijk invloed op jouw staat van zijn.

BORNE - De organisatie van de Bornse Dromen Dagen is daarom nieuwsgierig: hoe kunnen we ervoor zorgen dat Borne op het gebied van fysieke leefomgeving kan bijdragen aan het geluksniveau? 

Dromenvangers

Om erachter te komen wat de inwoners van Borne, Hertme en Zenderen nou echt gelukkig zou maken worden ze uitgenodigd om te dromen van hun ideale Borne. Tijdens de Bornse Dromen Dagen, die plaatsvinden van 25 mei tot en met 11 juni, gaan de ‘dromenvangers’ vervolgens graag de dialoog aan.

De dromenvangers, bestaande uit liefhebbers van Borne en medewerkers van de gemeente Borne, zijn erg nieuwsgierig. Wethouder Vermorken: “Met de Bornse Dromen Dagen stellen we inwoners van Borne, Hertme en Zenderen de vraag: hoe ziet het Borne van jouw dromen eruit vandaag? Met hun inbreng krijgen we wellicht creatieve en unieke ideeën die we zelf niet hadden bedacht. We willen weten wat de gedachtes onder de inwoners zijn. Dit geeft ons denkrichting en focus.” 

Borns Dromen Festival 

Op donderdag 25 mei zal de kick-off van De Bornse Dromen Dagen plaatsvinden in het Kulturhus in de vorm van een informeel en gezellig (gratis) festival. Heel Borne, Hertme en Zenderen zijn hiervoor uitgenodigd. Tijdens het festival werken inwoners en enthousiaste dromenvangers samen aan het droomscenario. Naast het opvangen van dromen is er nog veel meer te doen. Het Borns Dromen Festival is te bezoeken tussen 16.00 en 21.00 uur. 

Bornse Dromen Dagen Express

Inwoners die niet aanwezig kunnen zijn op het Borns Dromen Festival en toch graag hun dromen willen delen, kunnen een bezoek brengen aan de Bornse Dromen Dagen Express. De Express, in de vorm van een Volkswagen T1 Transporter, komt in de weken tussen 25 mei en 11 juni op diverse locaties in Borne, Hertme en Zenderen te staan. Ook daar staan de dromenvangers klaar om in gesprek te gaan met de Bornse inwoners en zo de dromen te vangen. De verschillende locaties worden zeer binnenkort bekend gemaakt. Houd ook daarvoor de kanalen van Bornse Dromen Dagen in de gaten.   

Er is ook een beroep gedaan op de kinderlijke en kleurrijke fantasie van de Bornse jeugd. Voor de meivakantie zijn er 2.300 kleurplaten uitgedeeld en is aan alle kinderen uit alle groepen de vraag gesteld: hoe ziet het Borne van jouw dromen eruit? In de week van het Borns Dromen Festival zullen de genomineerden per school bekend worden gemaakt en op 25 mei zal de uitreiking plaatsvinden.

Afbeelding
Nationale BoekStartdag 15 uur geleden
Afbeelding
Voorkom fraude met dure kaartjes 15 uur geleden
Afbeelding
Make-up workshop 31 mei, 12:28
Afbeelding
Fluitend op pad met een nieuwe e-bike 31 mei, 11:14
Afbeelding
Bluebedrijf: vertrouwen én kwaliteit staan altijd centraal 30 mei, 14:24
Afbeelding
Wensen van Elsa en Niek vervuld 30 mei, 14:23
Afbeelding
Imkers staan klaar om bezoekers alles over bijen en honing te leren 30 mei, 13:17
Afbeelding
Ontmoet mantelzorgers en deel eigen ervaringen 30 mei, 12:16