Afbeelding

Nieuwe bestuursvoorzitter voor Stichting Bussemakerhuis Borne

Algemeen

Directie en bestuur van Stichting Bussemakerhuis zijn zeer verheugd om mee te kunnen delen dat er een nieuwe bestuursvoorzitter is. Jos Visser werd in de vergadering van 2 mei benoemd.

BORNE - Jos heeft voorafgaand aan zijn pensioen een carrière doorlopen als projectmanager en technisch directeur bij Thales. De afgelopen jaren is hij achtereenvolgens bestuurslid geweest van Techniekmuseum HEIM, heeft hij de directie ondersteund bij de fusie tussen HEIM en CREA (centrum voor kunstzinnige vorming) enerzijds en de Algemene Muziekschool Hengelo anderzijds, was hij projectmanager van de herhuisvesting Muziekschool en tevens plaatsvervangend directeur van HEIM en CREA. Tot eind 2022 was Jos projectleider nieuwe huisvesting fusiestichting Oyfo en plaatsvervangend directeur Oyfo in Hengelo.

Jos woont in Enschede, is getrouwd met Jeanne, heeft twee zoons en vindt het onder ander leuk om oldtimers te restaureren. Met de aanstelling van Jos heeft het museum niet alleen een zeer betrokken en enthousiaste bestuursvoorzitter die bekend is in de museale en culturele regio, maar ook een bestuursvoorzitter met verstand van zaken om de juiste vervolgstappen te zetten in de toekomst. 

“Directie en bestuur kijkt ernaar uit om samen met Jos verder te blijven bouwen aan het op eigentijdse wijze onder de aandacht brengen van de ontstaansgeschiedenis van de Twentse textielindustrie, het samenstellen van hoogwaardige exposities met een link naar textiel die de aandacht trekt van de regio, landelijk en daarbuiten én het in stand houden van het rijksmonument Bussemakerhuis.”, zo laat men weten. Het Bussemakerhuis is het enige overgebleven linnenhandelshuis in Nederland dat nog in vrijwel oorspronkelijke staat verkeert en als museum is opengesteld voor publiek. Hier is het mogelijk om op eigentijdse wijzen het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van de Twentse textielindustrie te ontdekken. Ook krijgen bezoekers een unieke inkijk in de leefwijze van een fabrikeur en nauw daarmee verbonden het leven van de doopsgezinden in de 18e en 19e eeuw in Twente.

Afbeelding
Strijd om QuizTijd wisselbokaal! 12 uur geleden
Afbeelding
Terugblik op sport in Borne 13 uur geleden
Afbeelding
Rode Kruis en humanitair oorlogsrecht 14 uur geleden
Els is een goede match met Toos. Ze geeft precies de ondersteuning die nodig is.
'Ik krijg zin om iets aan te pakken!' 14 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: aaltjes en schimmels 14 uur geleden
De toppers van deze week 'Poor Things' en 'Dune (Part One)' zijn lang genoeg voor een grote popcorn.
In de bioscoop 14 uur geleden
'Jysk op Woonboulevard Almelo voegt een vleugje warmte aan je eetkamer'
Jysk voegt een vleugje warmte toe 14 uur geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: Jarig! 15 uur geleden