Afbeelding

Er is altijd wat te doen in de Bornse achtertuinen!

Algemeen

Veel Bornenaren stekend de handen weer uit de mouwen om de tuin zomerklaar te maken. De gemeente spoort tuinbezitters ook graag aan om dit te doen.

BORNE - Een mooie, goed verzorgde tuin is niet alleen een aanwinst voor uzelf. Maar het is ook fijn voor de directe omgeving. Een groene tuin helpt daarnaast om regenwater af te voeren en hij draagt positief bij aan de biodiversiteit in de gemeente.

De gemeente waagt zich ook nog aan enkele tips voor een mooie tuin of balkon. Deze zijn te vinden op www.borne.nl. Bijvoorbeeld: giet lauw water met strooizout of keukenzout op tegels wanneer hier groene aanslag op zit. Schrobben helpt om dit te verwijderen. Maak verder gebruik van bodembedekkers om onkruid te voorkomen. Wanneer dit mooi rondom een boom loopt heeft men dubbel plezier van hetzelfde stukje grond.

Mensen met een balkon hebben weliswaar minder ruimte, maar ook zij kunnen zeker wat doen om dit te vergroenen. Gebruik bijvoorbeeld wat kratjes of hangende bloempotten om kleur toe te voegen aan het balkon zonder gelijk veel ruimte op te hoeven offeren. Kijk voor tips ook op: www.welbions.nl/tuin 

De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 18 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 20 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 20 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 21 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 22 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! 23 uur geleden
Afbeelding
Ruime overwinning NEO 23 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 23 apr, 08:53