Corine Hofstra.
Corine Hofstra.

Column Corine Hofstra: weg met die aanhoudende negativiteit!

Algemeen

Ik lees al jarenlang geen reacties & opmerkingen op Facebook. Ook bij nieuwsberichten laat ik me niet meer verleiden tot het door scrollen naar beneden om te kijken wat mensen er over te zeggen hebben. Het is namelijk toch 9 van de 10 keer raak: een portie negativiteit waar je u tegen zegt. 

We zijn in een wereld beland waarbij het te pas en te onpas neerpleuren van een negatieve & suggestieve opmerking nog vaker gebeurd dan dat ik van sokken wissel. Vaak dus. Heel bewust koos ik er voor afstand van te nemen en dat kan ik je écht aanraden, aangezien ik hier ben om tips met je te delen.

Misschien heel erg unicorn & rainbows van me, maar met een positieve instelling kom je gewoon verder. Negatief werkt afstotend, positief werkt magnetisch. Zure reacties roepen boosheid op, blije reacties een glimlach. Ik heb het dus nooit zo begrepen, dat hele negatieve wereldje. Wat levert het op? Dat als reactie vaak wordt gegeven: ‘vrijheid van meningsuiting!’ maakt het trouwens niet anders. Kijk: er is natuurlijk niets mis met kritisch zijn. Dat houdt de lezer scherp, je moet immers niet zomaar alles geloven. Maar als je iets ergens van vindt, ga dan het gesprek aan. Benader de persoon waar je vragen voor hebt. Pleur niet al je zuurheid op papier of schiet het de online wereld in. Denk eens na over het spoor dat je achterlaat. De wereld kan wel wat meer unicorns & rainbows gebruiken! 

Weet je trouwens wat het meest ironische is van dit verhaal? Ik wil mijn column bijna niet versturen, omdat het ook wat zurig neigt. Maar goed: vrijheid van meningsuiting. Neem vooral ook even de vrijheid om visitborne.nl te bezoeken om te kijken wat voor een leuke evenementen komende maand gepland zijn! Borns Dromen Dagen Festival, een wandelconcert van Double6, Ciske de Rat in het Openluchttheater, een sprookjesconcert, ’t Mooi Weer Festival: ontdek het allemaal!

Corine Hofstra

Afbeelding
Nationale BoekStartdag 15 uur geleden
Afbeelding
Voorkom fraude met dure kaartjes 15 uur geleden
Afbeelding
Make-up workshop 31 mei, 12:28
Afbeelding
Fluitend op pad met een nieuwe e-bike 31 mei, 11:14
Afbeelding
Bluebedrijf: vertrouwen én kwaliteit staan altijd centraal 30 mei, 14:24
Afbeelding
Wensen van Elsa en Niek vervuld 30 mei, 14:23
Afbeelding
Imkers staan klaar om bezoekers alles over bijen en honing te leren 30 mei, 13:17
Afbeelding
Ontmoet mantelzorgers en deel eigen ervaringen 30 mei, 12:16