Afbeelding

kort nieuws

Algemeen

Damsport Het venijn zit vaak in de staart

Willem Buschers weerde zich kranig tegen Michiel Hagreis, maar in een dunne stand ging Willem toch nog in de fout. Nico Rosink miste de winst tegen Jos Moorman, maar in het eindspel met de remise binnen handbereik ging Jos alsnog in de fout. Dit was hem een tijdje gelden ook al overkomen tegen dezelfde tegenstander. Tonnie Keijzer stond totaal verloren tegen Bart Venneker en mocht beide handen dichtknijpen dat hij er toch nog een punt aan over hield. Henk de Lange en Peter van Esch speelden remise na een strategische partij, hoewel er in de wandelgangen door sommigen anders over gedacht werd. Jan Bosch combineerde naar dam tegen Fons ten Broeke die materiaal verlies leed en geen kans meer kreeg op herstel. Freddy Olthof kreeg een paar keer de kans om te winnen van Dexter Oude Egberink maar hij liet zijn tegenstander toch nog ontsnappen.

De uitslagen:

P. van Esch- H. de Lange 1-1

F. ten Broeke- J. Bosch 0-2

N. Rosink – J. Moorman 2-0

M. Hagreis- W. Buschers 2-0

T. Keijzer- B. Venneker 1-1

F. Olthof- D. Oude Egberink 1-1

Van het Postduivenfront 

Duivensport Centrum BORNE

Midfond : Losplaats Chalons en Champagne 409 km in concours 459 duiven

1 J.J.B. Bartelink

2 Geert Ros

3 Comb. Bakker

4 Geert Ros

5 J.J.B. Bartelink

6 Comb. Seelen

7 G. Venema

8 Geert Ros

9 Gebr. Ellenbroek

10 J.J.B. Bartelink

11 Comb. Blokhuis

12 H.P. Helming

13 Gebr. Ellenbroek

14 Comb. Seelen

15 H.P. Helming

16 J. Scholten jeugdlid

17 Jos ten Dam

18 J.J.B. Bartelink

19 J.J.B. Bartelink

20 Gebr. Ellenbroek

Repair Café Stroom Esch

Zaterdag 27 mei 2023 van 09.30 - 12.00 uur vindt het Repair Café plaats in wijkcentrum de Wanne. Alles mag ter reparatie aangeboden worden zolang men het apparaat, textiel of speelgoed zelf mee kan nemen. Er is ook een handige naaister voor kleine verstelwerkzaamheden zoals, broek korter maken, knoop aanzetten en naadjes dichtmaken.

Men mag één reparatie per keer aanbieden en mocht er genoeg tijd zijn dan kan er meer aangeboden worden. Sommige klanten komen vaker omdat ze zo fijn geholpen zijn en het gezellig bij het Repair Café vinden. Kom ook eens langs voor een reparatie of om gewoon de sfeer te proeven!

Bordspelcafé in Kulturhus

Ontdek nieuwe spellen en speel in een ongedwongen sfeer tijdens het Bordspelcafé in het Kulturhus Borne! Op woensdagavond 31 mei om 19.30 uur (i.v.m. Pinksteren deze week alleen op woensdag) ben je van harte welkom om samen met anderen spellen als Wingspan, Catan, Clever en 30 seconds te spelen. Breng je eigen favoriete spel mee of laatje verrassen door nieuwe titels uit onze kast vol spellen.

Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden. Meld je van tevoren aan, zodat we weten waar we op kunnen rekenen voor een gezellige avond.

Datum: Woensdag 31 mei. Tijd: 19.30 uur. Entree: €3,00, met de pin op de middag zelf te betalen. Dit is inclusief een kop thee of koffie.

Afbeelding
Nationale BoekStartdag 15 uur geleden
Afbeelding
Voorkom fraude met dure kaartjes 16 uur geleden
Afbeelding
Make-up workshop 31 mei, 12:28
Afbeelding
Fluitend op pad met een nieuwe e-bike 31 mei, 11:14
Afbeelding
Bluebedrijf: vertrouwen én kwaliteit staan altijd centraal 30 mei, 14:24
Afbeelding
Wensen van Elsa en Niek vervuld 30 mei, 14:23
Afbeelding
Imkers staan klaar om bezoekers alles over bijen en honing te leren 30 mei, 13:17
Afbeelding
Ontmoet mantelzorgers en deel eigen ervaringen 30 mei, 12:16