Corine Hofstra
Corine Hofstra

Column: Borns Blauw is geopend!

Algemeen

Meteen de eerste dag, tegelijkertijd met Open Monumentdag, kleurde Borne blauw en werd er rondgewandeld/gerend/gefietst en waren de eerste blauwe exposities en tentoonstellingen al te bewonderen. Leuk! 

Van het ene culturele weekend gaan we door naar het volgende culturele weekend: het weekend van Slag om Borne. Zoals Jurre in één van de introductievideo’s (te zien op de website van Slag om Borne) al zei: inmiddels is Slag om Borne cultureel erfgoed in wording. Het complete spel, een uit de hand gelopen dorpsquiz, is historisch verantwoord. Het gaat over verhalen zoals de Franken tegen de Saksen, de Karolingsche ruiter, Burgemeester Kaufmann en z’n baardmankruikjes. Allemaal echt gebeurde Bornse verhalen die we weer tot leven brengen! Vervolgens worden mensen tijdens de Slag om Borne ondergedompeld in alles wat over Borne gaat. Bekende Bornenaren, Borns nieuws, Bornse historie, Bornse ondernemers, Borne straten, Bornse grapjes, Bornse gekkigheden, Bornse anekdotes, Bornse boeken, Bornse feiten & fabels, Bornse roddels, Bornse verenigingen en Bornse goede doelen & initiatieven. Dát en nog veel meer.

Na een avond Slag om Borne ga je met andere ogen naar Borne kijken. Ook naar je Bornse medespelers trouwens, want opeens zie je een fanatieke Frank fietsen en je groet hem. Of bij de supermarkt zwaai je naar één van je ‘rode vijanden’. Je leert nieuwe mensen kennen, je ontdekt nieuwe straten, weetjes en enthousiaste ondernemers, je gaat met andere ogen naar Borne kijken. Verrijking. De hele Slag om Borne past bij Borne. Het ademt Borne. Het is Borne! Ik kan er uren over praten, want het klopt gewoon allemaal. Dit is de beste Borne promotie die we kunnen hebben. En ik doe er aan mee! Ik wens alle 2000+ strijders aanstaande zaterdag heel veel succes & plezier. O ja, wij van de organisatie zijn nog altijd niet om te kopen voor antwoorden of hints. Dit is ons Bornse geheim... tot en met zaterdag 16 september 18.00 uur. 

Corine Hofstra
Visit Borne

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten in Borne de komende tijd op www.visitborne.nl

Afbeelding
Olav Mol en Jack Plooij en hun helden uit de Formule 1 29 sep., 19:29
Afbeelding
Uw kleding geeft toekomst in Oeganda 28 sep., 17:52
Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Het leukste hondenfeest bij de Hondenhoeve 28 sep., 13:53
Afbeelding
Nivon Hengelo heeft een uitgebreid cursusaanbod 28 sep., 10:50
Afbeelding
Column: Besturen 28 sep., 08:26
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
'Wil je niet missen: Pasar Malam Asia in Enschede!' 27 sep., 17:23