Afbeelding

Borns Bijtje voor Richard IJzereef

Algemeen

BORNE - Zaterdagavond vierde de niets vermoedende Richard IJzereef in zijn tuin met een groot aantal vrienden en familie zijn zestigste verjaardag tot rond 18.30 uur burgemeester Jan Pierik ten tonele kwam om Richard het Borns Bijtje op te spelden. 

Met deze onderscheiding wordt de waardering uitgesproken voor zijn grote inzet voor de Bornse gemeenschap. Richard IJzereef zet zich al meer dan twintig jaar in voor de Bornse gemeenschap op diverse gebieden. Hij is onder andere actief voor De Stichting 3 Kearls, hij is penningmeester bij de Stichting Comité 4/5 mei gemeente Borne, hij is vrijwilliger bij het openluchttheater Hertme en zit in diverse werkgroepen van het Hospice in Borne. Daarnaast zet Richard zich in voor onder andere het 75 jaar bevrijdingsfeest in 2025.

Een zeer betrokken vrijwilliger

Richard was de stuwende kracht achter allerlei fondswervingen voor het hospice. Een opvallende actie van hem was de Garbage run. Door sponsoren te vinden voor deze roadtrip wist hij veel geld op te halen voor het hospice.

Vliegende keep

Binnen het bestuur van het hospice fungeert hij als ‘vliegende keep’. Hij maakt onder andere deel uit van de werkgroep financiën, hij heeft de website met bijkomende aspecten vormgegeven en hij heeft tijdelijk de functie van secretaris ingevuld. 

En wie herinnert zich niet de mooi aangeklede kar in de carnavalsoptocht? Ook daar heeft Richard voor gezorgd.

Richard is een zeer betrokken vrijwilliger, ook bij het Afrika Festival. Hier heeft hij onder andere vormgegeven aan het vrijwilligerssysteem, waarin ruim 750 vrijwilligers met verschillende rollen en werkzaamheden zitten. Momenteel wordt dit systeem nog steeds door Richard onderhouden.

9 september werd Richard dus 60 jaar. Een mooi moment om Richard te verrassen met het Borns Bijtje en de bijbehorende oorkonde, waarmee de inzet van Richard voor de inwoners van Borne wordt bekroond.

Afbeelding
Olav Mol en Jack Plooij en hun helden uit de Formule 1 29 sep., 19:29
Afbeelding
Uw kleding geeft toekomst in Oeganda 28 sep., 17:52
Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Het leukste hondenfeest bij de Hondenhoeve 28 sep., 13:53
Afbeelding
Nivon Hengelo heeft een uitgebreid cursusaanbod 28 sep., 10:50
Afbeelding
Column: Besturen 28 sep., 08:26
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
'Wil je niet missen: Pasar Malam Asia in Enschede!' 27 sep., 17:23