Irene Pigge
Irene Pigge

Column: De veren van Boer Kees

Algemeen

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Als ik de reviews mag geloven, en wat mag ik die toch graag geloven, maken wij de lekkerste cappuccino’s van Borne en omstreken. Regelmatig ontvang ik gasten die er speciaal voor omrijden, of naar ons toe rijden vanuit naburige dorpen. Daar ben ik best wel trots op. Maar in dit geval pronk ik niet alleen met mijn eigen veren, maar ook met die van Boer Kees die de melk levert, een net zo belangrijk ingrediënt van deze cappuccino’s en lattes.  

En veren heeft Boer Kees genoeg, want onlangs werden er meer in zijn spreekwoordelijke reet gestoken. Zijn werk werd vorige week bekroond met twee sterren van het Beter Leven keurmerk. Vorige week werden we uitgenodigd op hun boerderij om er te komen eten tussen de koeien.

Eerst mochten we het weiland in, sleehakken in de hand, gras kriebelend tegen de kuiten onder mijn cocktailjurk. Een medewerker van Natuurbeheer vertelde hoe verdiend het is dat Boer Kees en zijn Susan de sterren hebben gekregen. Want niet alleen de koeien hebben het goed, maar ook de natuur. Voorbeeldje: bepaalde kruiden die gezond zijn voor de dames worden tussen het gras geplant en een natuurlijke veewering in de vorm van doornbossen wordt aangelegd. Die trekt meer torretjes en kriebelbeestjes aan dan prikkeldraad. Die torretjes doen zich tegoed aan de mest van de koe, graven zich in de bodem en zorgen er zo voor dat vocht beter wordt vastgehouden in de bodem. Dikke winwin.  

Irene Pigge

Afbeelding
Olav Mol en Jack Plooij en hun helden uit de Formule 1 29 sep., 19:29
Afbeelding
Uw kleding geeft toekomst in Oeganda 28 sep., 17:52
Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Het leukste hondenfeest bij de Hondenhoeve 28 sep., 13:53
Afbeelding
Nivon Hengelo heeft een uitgebreid cursusaanbod 28 sep., 10:50
Afbeelding
Column: Besturen 28 sep., 08:26
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
'Wil je niet missen: Pasar Malam Asia in Enschede!' 27 sep., 17:23