Irene Pigge
Irene Pigge

Column: Van slag

Algemeen

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt. 

Life is what happens while you’re busy making other plans. Lennon had gelijk.
Vandaag had ik mijn column willen doen over de koffie-ochtend van Wensink-Zuid, waarvoor ik was uitgenodigd als spreker. Maar ik had buiten de Slag om Borne gerekend, die nog een beetje na-katert, hoewel ik deze non-alcoholisch heb doorstaan. Het was weer gaaf, goed georganiseerd, we vallen met z’n allen weer in een diep donker gat en dat is vandaag gewoon een beetje merkbaar.

Op een ochtend waarop ik haarlak heb verwisseld met deodorant (au, maar mijn haren ruiken nu wel heel lekker), ik de winkelbel niet van de Radetzkymars af kreeg en ik bij het navullen van de groene halve liters na weer een zondagse invasie van Twente-supporters een bierdouche kreeg door een vallend blikje, heb ik allang niet meer de illusie dat dingen lopen zoals ik ze gepland had. Mijn oksels plakken, mijn terras is nat (vergeten buienradar te checken- stom) en de treinen lopen niet of nauwelijks. 

Het is gewoon zo’n dag. Ik kan niets anders dan het accepteren en ‘m uitzitten. En Radetzky vervloeken. En Strauss, want Google zegt dat die deze oorwurm heeft gecomponeerd. Hij wordt bedankt.

Irene Pigge

Afbeelding
Olav Mol en Jack Plooij en hun helden uit de Formule 1 29 sep., 19:29
Afbeelding
Uw kleding geeft toekomst in Oeganda 28 sep., 17:52
Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Het leukste hondenfeest bij de Hondenhoeve 28 sep., 13:53
Afbeelding
Nivon Hengelo heeft een uitgebreid cursusaanbod 28 sep., 10:50
Afbeelding
Column: Besturen 28 sep., 08:26
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
'Wil je niet missen: Pasar Malam Asia in Enschede!' 27 sep., 17:23