Afbeelding

Fotograaf des vaderlands bij Fotoclub

Algemeen

BORNE - Ter ere van het 40-jarig bestaan, organiseert Fotoclub Borne op donderdagavond 26 oktober een inspirerende avond met de fotograaf des Vaderlands: Jan Dirk van der Burg. (Voorburg, 3 april 1978)

Nederland is een land vol clichés en vol diversiteit. Hoe ga je daar als fotograaf mee om? Jan Dirk van der Burg neemt je mee en laat dat deze avond zien aan de hand van komische en hilarische beelden in zijn lezing.

Energieke lezing

Voor wie Jan Dirk nog niet kent: Hij is voormalig fotograaf des vaderlands (2018-2020) en onder andere de man achter de vrolijk stemmende wekelijkse fotorubriek # Heerlijk Genieten in het Volkskrantmagazine. Samen met Maarten van Roosmalen maakte hij de serie Nederland onder het systeemplafond. Op YouTube presenteert hij de zesdelige webserie ‘De Fotoclub des Vaderlands’ en vanaf mei 2023 was hij ook te zien in het kinderprogramma ‘Snapshot’ op NPO ZAPP.

Jan Dirk neemt je in deze energieke lezing in uptempo mee in zijn wereld met een PowerPointpresentatie die het concept ‘praatje & plaatje’ naar een dimensie knalt. Een vrolijk blik op alledaags Nederland, vol olifantenpaadjes, kantoorleven en voortuintjescultuur, maar ook zijn reflecties op sociale media en de reclamewereld passeren de revue. Niet zozeer een lezing over fotografie maar over een manier van zien. Een inspirerend verhaal voor iedereen die anders wil kijken naar het leven dat voor zijn voeten ligt. Een geintje met een seintje dat nog lang zal blijven hangen.

Wil je deze avond bijwonen? Wees er dan snel bij en meld je dan nu aan via www.fotoclub-borne.nl. Een kaartje kost 7,50 euro. Leden van de fotobond afdeling Twente hebben gratis toegang.

De lezing begint om 20.00 uur in het Kulturhus. Tussendoor is er een pauze. De lezing is in Kulturhus De Bijenkorf aan de Marktstraat 23 in Borne.

Afbeelding
Column Irene Pigge: veel zure smoeltjes op het station deze week 24 minuten geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Paters met idealen 24 minuten geleden
Afbeelding
An Exclusive Acoustic Night: 10cc, The Hollies en The Sweet originals 1 uur geleden
Afbeelding
Juridisch Spreekuur 30 nov., 12:42
Afbeelding
Bijzondere korpsavond brandweer 29 nov., 09:38
Afbeelding
Borns Blauw dichtwedstrijd 28 nov., 15:40
Afbeelding
Column Irene Pigge: Sintstress met de surprises en cadeautjes 28 nov., 14:38
Afbeelding
Samen Kerken: Met de Liefde als midden… 28 nov., 13:25