Corine Hofstra.
Corine Hofstra.

Column Corine Hofstra: even de tijd kwijt deze maandag...

Algemeen

Op deze druilerige, grijze maandagochtend heb ik inmiddels al 3 keer mijn column herschreven. Te saai. Te politiek. Te zeurderig. Te optimistisch. Het ging onder andere over het feit dat ik gek ben op de laan waar ik aan woon, zelfs nu de naam (Prins Bernhard) niet meer zo gewaardeerd is. Kennelijk is het soms een kwestie van tijd waardoor iets niet meer zo geschikt is, als wat het vroeger leek.

De volgende column ging over het feit dat ik gisteren over de ‘Merlin Vogelaar’ app hoorde, waarbij je dus met een simpele app kan zien én leren welke vogel je hoort. Als je een tijdje in een bosrijke omgeving of groene tuin staat, volgen de verschillende vogels elkaar in rap tempo op. Alleen toen ik schreef over hoe ik semi-enthousiast werd van deze app voor vogelaars ondanks het feit dat ik geen vogelaar ben, dacht ik: néh nu klink ik als een heel oud dametje ondanks m’n 33 jarige leeftijd. 

Dus gooide ik het over een andere boeg en schreef ik over hoe ik deze ochtend liep te stoeien met AI (kunstmatige intelligentie) en dan met name de opdrachten die je aan AI moet geven om de juiste uitkomst te krijgen. In dit geval had ik een foto nodig van een ledscherm. Inmiddels had ik er veel beter naar toe kunnen fietsen, foto van kunnen maken, terug kunnen fietsen en inladen: was sneller geweest en had me minder tijd gekost. Doet me in één keer denken aan het gesprek van Mattie & Marieke vanochtend op de radio. We beseffen ons waarschijnlijk niet hoeveel AI voor ons gaat betekenen! Net zoals het effect van internet wat we 30 jaar geleden niet hadden kunnen voorspellen dat zo groots zou zijn. Er komt een nieuw tijdperk aan.

Even resumé van al deze losse flodders vanochtend: mijn thema was ‘tijd’ vanochtend. En omdat ik zoveel tijd heb besteed kom ik nu in tijdnood om m’n column in te sturen en moeten jullie het deze week met deze versie doen. Volgende keer beloof ik jullie dat ik de tijd neem om één goed column te schrijven, in plaats van drie halve!

Corine Hofstra

Kijk ook op: www.visitborne.nl 

Afbeelding
Gitaarcafé in Borne 34 minuten geleden
Afbeelding
Column Corine Hofstra: nog op zoek naar het ideale cadeau? 39 minuten geleden
Afbeelding
AutoMaatje Borne Chauffeurs Café 41 minuten geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: veel zure smoeltjes op het station deze week 1 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Paters met idealen 1 uur geleden
Afbeelding
An Exclusive Acoustic Night: 10cc, The Hollies en The Sweet originals 2 uur geleden
Afbeelding
Juridisch Spreekuur 30 nov., 12:42
Afbeelding
Bijzondere korpsavond brandweer 29 nov., 09:38