Afbeelding

Bijna thuis huis klaar voor de gasten

Algemeen

Na een voorbereidingstijd van jaren is het zover. Het hospice Borne opent op 13 november de deuren voor haar eerste gasten. Hieraan voorafgaand was er een open dag voor belangstellenden. En die belangstelling tijdens de open dag was overweldigend. Verkeersregelaars waren dan ook geen overbodige luxe. Maar liefst 780 mensen kwamen een kijkje nemen in het ‘bijna-thuis-huis’. 

BORNE - Veel bezoekers waren geraakt door wat er gerealiseerd is. Het ziet er dan ook schitterend uit en straalt een serene rust uit waar gasten in de laatste fase van hun bestaan afscheid nemen van hun leven en hun dierbaren. Een thuis waarin loslaten, verdriet en machteloosheid wordt gevoeld, maar waar ook wordt gelachen en waar zorg, tederheid en liefde is. Het heeft veel overleg gekost evenals het vinden van de financiële middelen. 

Het vinden van de geschikte locatie was geen sinecure. Maar het resultaat mag er zijn. De gasten zullen liefdevol verzorgd worden door maar liefst 70 vrijwilligers waarvan een deel voor het onderhoud van de tuin en andere klussen. Al die mensen die zich de afgelopen twee en een half jaar hebben zich ingezet om dit hospice aan de Hosbekkeweg te realiseren mogen trots zijn op dit resultaat.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gitaarcafé in Borne 26 minuten geleden
Afbeelding
Column Corine Hofstra: nog op zoek naar het ideale cadeau? 31 minuten geleden
Afbeelding
AutoMaatje Borne Chauffeurs Café 33 minuten geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: veel zure smoeltjes op het station deze week 1 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Paters met idealen 1 uur geleden
Afbeelding
An Exclusive Acoustic Night: 10cc, The Hollies en The Sweet originals 2 uur geleden
Afbeelding
Juridisch Spreekuur 30 nov., 12:42
Afbeelding
Bijzondere korpsavond brandweer 29 nov., 09:38