Afbeelding

Briljanten echtpaar Van der Weide

Algemeen

Tonnie Stegeman

Woensdag 8 november was de dag waarop het echtpaar Van der Weide-Altena 65 jaar geleden in het huwelijk trad. 

Ze zijn getrouwd in Heemse. Het gemeentehuis stond destijds nog in Heemse en is een dorp in de gemeente Hardenberg waar nu het gemeentehuis staat. Omdat ze pas rond vier uur in het gemeentehuis getrouwd konden worden werden de foto’s al voor de huwelijksvoltrekking gemaakt. De kerkelijk inzegening en het feest waren in Sibculo, de woonplaats van mevrouw Van der Weide.

De heer Van der Weide is geboren in Vroomshoop in een gezin met naast hem nog drie zussen en later verhuisd naar Westerhaar. Hij is nu 87 jaar.

Mevrouw, 86 jaar, had vier zussen en was zelf van een tweeling. Alleen haar oudste zus is nog in leven en is 91 jaar. 

Toen zijn vader in 1955 werkzaam was bij Spanjaard kreeg deze een, toen nog nieuwe, woning aangeboden in de Leeuwerikstraat. En moest Van der Weide zeer tegen zijn zin mee verhuizen naar Borne. 

Ze hebben als getrouwd stel hun hele leven in Borne gewoond. Eerst hebben ze, in verband met de grote woningnood, twee jaar bij zijn ouders ingewoond. Destijds meer regel dan uitzondering. Omdat je als getrouwde vrouw niet meer mocht werken runde ze daar het huishouden. Tot ze een woning kregen aan de Kaufmannstraat. “We waren als een kind zo blij, eindelijk op onszelf,” aldus de heer Van der Weide.

Ze kregen samen maar liefst zeven kinderen. Na op verschillende plekken in Borne gewoond te hebben verhuisden ze uiteindelijk, mede door de tanende gezondheid van mevrouw, naar hun appartement in De Höfte. Ze zijn beiden nog helder van geest en stralen echt uit tevreden mensen te zijn. Toch hebben ze ook heftige dingen meegemaakt zoals een zeer ernstige ziekte van meneer waardoor hij zes weken in Groningen kwam te liggen. Ondanks de grote afstand bezocht zij haar man twee keer per dag. Meneer zit nog steeds in het bestuur van de PCOB. Het voorzitterschap van de OR bij Nijverdal ten Cate en Floralia zijn enkele voorbeelden van zijn vrijwilligerswerk. Hij ontving hiervoor een koninklijke onderscheiding.

Burgemeester Jan Pierik feliciteerde hen met dit briljanten huwelijk namens de gemeente en had o.a. een kopie van de huwelijksakte van 65 jaar geleden bij zich.

Geloofsgemeenschap St. Stephanus Borne

Vrijdag 17 november om 09.00 uur Eucharistieviering, Zondag 19 november om 09.30 uur Eucharistieviering

Geloofsgemeenschap H. Stephanus Hertme

Zondag 19 november om 09.30 uur Woord- en Communieviering

Vieringen in de HH. Jacobus en Johannesparochie

Ze stralen beide echt uit tevreden mensen te zijn

Afbeelding
Gitaarcafé in Borne 51 minuten geleden
Afbeelding
Column Corine Hofstra: nog op zoek naar het ideale cadeau? 56 minuten geleden
Afbeelding
AutoMaatje Borne Chauffeurs Café 58 minuten geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: veel zure smoeltjes op het station deze week 1 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Paters met idealen 1 uur geleden
Afbeelding
An Exclusive Acoustic Night: 10cc, The Hollies en The Sweet originals 2 uur geleden
Afbeelding
Juridisch Spreekuur 30 nov., 12:42
Afbeelding
Bijzondere korpsavond brandweer 29 nov., 09:38