Edward Reekers, Emanuele Angeletti, Syb van der Ploeg en Harry Sacksioni gaan met elkaar battlen: The Beatles vs The Stones.
Edward Reekers, Emanuele Angeletti, Syb van der Ploeg en Harry Sacksioni gaan met elkaar battlen: The Beatles vs The Stones.

Muziekbattle in het theater tussen keurige Beatles en ruige Stones

Algemeen

De muziekvete tussen twee van de grootste bands aller tijden staat centraal in het theaterprogramma The Stones vs The Beatles Battle. Op zaterdag 2 december spreekt het publiek in Schouwburg Hengelo ook zijn voorkeur uit:  het mag kiezen tussen een kaartje voor het Stones- of Beatlesvak.

Zanger Syb van der Ploeg bedacht het concept voor dit bijzondere theaterprogramma en rekruteerde de deelnemende artiesten: meester-gitarist Harry Sacksioni, Emanuele Angeletti (Manny McCartney), Edward Reekers, Hubert Heeringa, Peter Krako en Maarten Molema.

Mick Jagger is altijd een lichtend voorbeeld geweest voor Van der Ploeg. “Ik ben mijn hele leven een fan van hem geweest. In mijn ogen is hij de frontman aller tijden. Historisch gezien is The Rolling Stones de grootste rock and rollband die ooit bestaan heeft en ik denk dat elke popgroep die na hen kwam zich op een bepaald moment wel aan hen heeft gespiegeld. Of het nou The Foo Fighters of Golden Earring zijn.’’

Zanger Edward Reekers (Kayak) laat er geen onduidelijkheid over bestaan: hij hoort thuis in het kamp van The Beatles. “Het geluid van The Rolling Stones heeft me nooit zo aangesproken,’’ vertelt hij. “Ik ben niet zo’n groove-type, ik ben altijd gek geweest op mooie harmonieën. Die vind ik zo mooi, daar kan ik helemaal van in vervoering raken. En die vind je in de muziek van the Beatles volop.’’

Paul McCartney is ook altijd de grote held geweest van de uit Italië afkomstige Emanuele Angeletti. Hij trekt al enkele jaren met een theatershow door de wereld die helemaal in het teken staat van deze legendarische popheld en is dan ook helemaal op zijn plaats in The Stones vs The Beatles Battle.

Harry Sacksioni is altijd een fan geweest van zowel The Beatles als The Stones. En dus speelt hij in deze show nummers van beide groepen. Maar ze spelen niet alleen de liedjes, ze vertellen ook de verhalen erbij. Want die zijn te mooi om achter te houden!

Kaarten à 31,00 euro zijn verkrijgbaar via 074 2556789 en www.schouwburghengelo.nl

Afbeelding
Strijd om QuizTijd wisselbokaal! 12 uur geleden
Afbeelding
Terugblik op sport in Borne 14 uur geleden
Afbeelding
Rode Kruis en humanitair oorlogsrecht 14 uur geleden
Els is een goede match met Toos. Ze geeft precies de ondersteuning die nodig is.
'Ik krijg zin om iets aan te pakken!' 14 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: aaltjes en schimmels 14 uur geleden
De toppers van deze week 'Poor Things' en 'Dune (Part One)' zijn lang genoeg voor een grote popcorn.
In de bioscoop 15 uur geleden
'Jysk op Woonboulevard Almelo voegt een vleugje warmte aan je eetkamer'
Jysk voegt een vleugje warmte toe 15 uur geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: Jarig! 16 uur geleden