Irene Pigge.
Irene Pigge.

Column Irene Pigge: Sintstress met de surprises en cadeautjes

Algemeen

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Deze week staat voor mij in het teken van Sinterklaas. De lootjes zijn aan beide kanten van mijn familie al weken geleden getrokken en sinds ik de naam op mijn lootje ken, denk ik in kadootjes en surprises. Dat vind ik misschien nog wel het leukste: de voorpret. Het even verdiepen in die ander. Wat zijn haar hobby’s, heeft hij nog een blunder begaan afgelopen jaar of was er iets anders bijzonders? 

Zijlings denk je dan met spijt aan al die andere familieleden waar je wél wat leuks voor had geweten. En dan het knutselen van de suprises. Iedere doos, iedere vorm van verpakking wordt kritisch bekeken. En bewaard, tot frustratie van mijn collega’s. Lange stukken karton, grote dozen, kokers in alle soorten en maten; overal hangen briefjes op met ‘Bewaren!’

Ik heb ook nog wel wat nodig, want sinds jaar en dag maak ik ook de surprises en gedichten in de plaats van mijn echtvennoot, al mag ik in december rustig van vechtgenoot spreken, want het is jaarlijks een punt van discussie. Hij heeft niks met deze traditie, ik alles. Ieder jaar laveer ik rakelings langs een scheiding door hem gewoon uit de wind te houden en het voor hem op te knappen, maar nu mijn to do list tot aan mijn enkels reikt, vind ik het welletjes. Het was de mazzel dat zijn naam dit jaar op mijn lootje stond, dus ik kan hem er heel makkelijk uit wippen.

En dat, lieve mensen, is precies wat ik ga doen deze feestdagen. Geen warme wintersokken voor de man en die douchegel koopt hij zelf maar. Heb ik mijzelf mooi even tijd gekocht.

Afbeelding
Strijd om QuizTijd wisselbokaal! 13 uur geleden
Afbeelding
Terugblik op sport in Borne 14 uur geleden
Afbeelding
Rode Kruis en humanitair oorlogsrecht 15 uur geleden
Els is een goede match met Toos. Ze geeft precies de ondersteuning die nodig is.
'Ik krijg zin om iets aan te pakken!' 15 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: aaltjes en schimmels 15 uur geleden
De toppers van deze week 'Poor Things' en 'Dune (Part One)' zijn lang genoeg voor een grote popcorn.
In de bioscoop 15 uur geleden
'Jysk op Woonboulevard Almelo voegt een vleugje warmte aan je eetkamer'
Jysk voegt een vleugje warmte toe 15 uur geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: Jarig! 16 uur geleden