Hun inzet is onmisbaar voor de lokale veiligheid.
Hun inzet is onmisbaar voor de lokale veiligheid.

Bijzondere korpsavond brandweer

Algemeen

De korpsavond voor de Bornse brandweer begon wat later omdat er eerst nog een team moest uitrukken. Een brand of ongeluk houdt geen rekening met een gezellige korpsavond.

BORNE - Wat vooral opviel tijdens de korpsavond afgelopen vrijdag in de brandweerkazerne was de kameraadschappelijke sfeer binnen het korps. Dat moet natuurlijk ook wel in een beroep waarin je op elkaar moet kunnen rekenen en vertrouwen. Tijdens deze avond voor de Bornse brandweerlieden en hun partners ging het in eerste instantie vooral om het eren van zes toegewijde brandweervrijwilligers die al jarenlang dag en nacht paraat zijn om de inwoners van Borne en omgeving te beschermen. Bertrand Exterkate, Ronald Bronkhorst en Michel Polak zetten zich al dertig jaar vrijwillig en met passie in voor de kazerne Borne. Joost Boers en Tom ten Voorde doen dit al 15 jaar en Edwin Kok ook al weer 12,5 jaar.

Er werd ook afscheid genomen van vijf vrijwilligers. Met Kirsten Groote die 19 jaar in dienst was en Hester Snijder (4 jaar) verdwenen de laatste twee dames bij de Bornse brandweer. Daarnaast Marco van Buuren (18 jaar), Koen ter Marsch (10 jaar). Ook Dave de Leeuw nam afscheid als vrijwilliger maar blijft wel actief voor Brandweer Twente.

Edwin Kok sprak als brandweercommandant de aanwezigen toe, Hij had voor iedereen een leuke anekdote met foto voorhanden en kreeg met zijn humoristische wijze van presenteren regelmatig de lachers op zijn hand.

Een minder leuke anekdote was er voor de afzwaaiende Marco van Buuren toen werd teruggekeken naar de dag dat hij moest uitrukken voor een grote brand en het zijn eigen bloemenzaak bleek te zijn die in brand stond. Michel Polak, in Borne beter bekend als eigenaar van Drukkerij Knoef, is één van de al dertig jaar actieve vrijwilligers. Hij was de laatste jaren al niet meer actief als ‘uitruk’ maar hij helpt nieuwelingen bij bijvoorbeeld de oefeningen. Hij moet er noodgedwongen ook mee stoppen. “Het was de laatste jaren erg zwaar als enige bevelvoerder die overdag weg kon van mijn werk”, aldus Michel. Waarna het nog lang erg gezellig werd die avond.

Afbeelding
Strijd om QuizTijd wisselbokaal! 11 uur geleden
Afbeelding
Terugblik op sport in Borne 12 uur geleden
Afbeelding
Rode Kruis en humanitair oorlogsrecht 13 uur geleden
Els is een goede match met Toos. Ze geeft precies de ondersteuning die nodig is.
'Ik krijg zin om iets aan te pakken!' 13 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: aaltjes en schimmels 13 uur geleden
De toppers van deze week 'Poor Things' en 'Dune (Part One)' zijn lang genoeg voor een grote popcorn.
In de bioscoop 13 uur geleden
'Jysk op Woonboulevard Almelo voegt een vleugje warmte aan je eetkamer'
Jysk voegt een vleugje warmte toe 13 uur geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: Jarig! 14 uur geleden