Een muzikaal hoogstandje van drie frontmannen: Peter Howarth (The Hollies), Pete Lincoln (The Sweet) en Mick Wilson (10cc).
Een muzikaal hoogstandje van drie frontmannen: Peter Howarth (The Hollies), Pete Lincoln (The Sweet) en Mick Wilson (10cc).

An Exclusive Acoustic Night: 10cc, The Hollies en The Sweet originals

Algemeen

Zaterdag 9 december ontvangt Schouwburg Hengelo FRONTM3N: een muzikaal hoogstandje van drie Engelse frontmannen: Mick Wilson (10cc), Peter Howarth (The Hollies) en Pete Lincoln (Sailor en later The Sweet). Ze touren nog steeds met hun eigen bands de wereld over, maar hebben daarnaast hun krachten gebundeld in deze unieke samenwerking.

Hengelo - De drie mannen begonnen hun vriendschap begin jaren negentig toen ze samenwerkten in de band van Sir Cliff Richard. Ze tourden samen de wereld over. Een samenwerking die de drie heren heel goed beviel. Naast het feit dat de heren nog steeds met hun eigen bands touren, hebben ze hun krachten gebundeld in FRONTM3N. Hun ervaring en vriendschap zorgt voor een zeer unieke samenwerking.

Het publiek kan genieten van frisse akoestische interpretaties van hitnummers die iedereen kent en waar iedereen van houdt, elk met zijn eigen verhaal. De drie muzikanten spelen nummers als The Air That I Breathe & He Ain’t Heavy van The Hollies, Sweet’s Love Is Like Oxygen & Ballroom Blitz, en ook 10cc’s I’m Not In Love & Dreadlock Holiday evenals de Cliff Richard-klassiekers Carrie & Move It. Prachtige muziek, natuurlijk met mooie verhalen en nuchtere humor. De enige echte opwarmer voor de Top 2000!

Mick Wilson: ‘The Sweet zijn duidelijk anders dan The Hollies, die op hun beurt niet zo veel lijken op 10cc. Het respectievelijke songmateriaal is ook compleet anders. Als je echter akoestisch speelt en vriendschap, enthousiasme en liefde voor muziek toevoegt, klinkt het resultaat alsof alles op dezelfde plek is ontstaan.

FRONTM3N kreeg bij de eerste kennismaking met Nederland eind 2022 louter enthousiaste reacties van het publiek:

“Echt een fanatische show van doorgewinterde muzikanten met veel humor.”

“Drie uitgesproken persoonlijkheden die je tijdens de avond goed leert kennen.”

Kaarten à 29,50 zijn verkrijgbaar via 074 2556789 of www.schouwburghengelo.nl 

Afbeelding
Strijd om QuizTijd wisselbokaal! 11 uur geleden
Afbeelding
Terugblik op sport in Borne 13 uur geleden
Afbeelding
Rode Kruis en humanitair oorlogsrecht 13 uur geleden
Els is een goede match met Toos. Ze geeft precies de ondersteuning die nodig is.
'Ik krijg zin om iets aan te pakken!' 13 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: aaltjes en schimmels 13 uur geleden
De toppers van deze week 'Poor Things' en 'Dune (Part One)' zijn lang genoeg voor een grote popcorn.
In de bioscoop 13 uur geleden
'Jysk op Woonboulevard Almelo voegt een vleugje warmte aan je eetkamer'
Jysk voegt een vleugje warmte toe 14 uur geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: Jarig! 14 uur geleden